Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes kéksajt leves

Tejszínes kéksajt leves
Tejszínes kéksajt leves
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors és finom...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirítóst is kínálhatunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát a vajon megfuttatjuk, alacsony lángon, fedő alatt 15 percig pároljuk, a liszttel meghintjük, elkeverjük, majd a forró húslével felöntjük.
  2. Felforraljuk, majd alacsonyra vesszük a lángot, így morzsoljuk bele a sajtot. Folyamatosan kevergetve elolvasztjuk. Fűszerezzük.
  3. A végén hozzáadjuk a tejszínt, egyet forralunk rajta. Friss, apróra vágott francia petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 501
elküldve: 5
receptkönyvben: 235
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtleves, tejszínes sajtleves, sajtkrémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

258
kéksajt 150 g
vaj 2 ek
finomliszt 1 csapott ek
vöröshagyma 2 közepes fej
petrezselyem 0.5 csokor
alaplé 900 ml
főzőtejszín 100 ml
cukor 1 csipet
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint