Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes képviselőfánk

Tejszínes képviselőfánk
Tejszínes képviselőfánk
50 perc / előkészület: 35 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt még az iskolai szintvizsgán volt kötelező elkészíteni. Nagyon jól sikerült. Az elkészítése sem túl bonyolult.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A sárga krémhez és a habhoz

A dobos cukorhoz és a tetejére

ajánlat

A tojásfehérjét félig felverjük, akkor tegyük bele a cukrot. A tálat forgatva öntsük bele a cukor szirupot.

A cukorszirupon nem tudunk különösebb hólyagpróbát végezni, ezt az jelzi, ha már forr a szirupunk. Kevergetni nem kell, nem ég le.

A reszteléshez evőkanalat használjunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat, a vízzel, sóval és cukorral felforraljuk egy fémedényben. (Néha belekeverünk.) Mikor forr, beletesszük a lisztet és egy evőkanál segítségével állandó keveréssel lereszteljük. Levesszük a tűzhelyről és a tojásokat egyesével belekeverjük. Annyit rakunk bele, amennyit felvesz.
  2. Csillagcsőves zsákba töltjük, és kis halmokat nyomunk egy zsírozott tepsibe. Sütjük. Akkor jó, ha a bordák között is megbarnult, és feljöttek. Ha megsültek a sütő ajtaját óvatossan nyissuk ki. Hagyjuk kihűlni.
  3. A tetejére dobos cukrot készítünk. A porcukor a citromlével megolvasztjuk csomómentesre. A fánkok tetejét belemártjuk, és azonnal megszórjuk mandulával.
  4. Kettévágjuk a fánkokat a felső 1/3 részénél.
  5. Sárga krémet készítünk bele. Ehhez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét betesszük a hűtőbe. A pudingport és a lisztet egy rozsdamentes tálba szitáljuk, ráöntjük a tej 20 %-át, és kézi habverővel összekeverjük. A tojások sárgáját a pudingos pépre helyezzük, és belekeverjük.
  6. A cukor 80%-ra ráöntjük a vizet. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk. Állandó keveréssel a pudingos alapra öntjük, majd ezt forró vízfürdőre téve, jól lefőzzük.
  7. A 80% cukrot hólyagpróbára főzzük. A tojásfehérjét 20 % cukorral tartós habbá verjük. Erre öntjük állandó keveréssel a cukorszirupot, majd ezzel tartós habot készítünk.
  8. A tojásfehérjés alapra rászedjük a pudingos alapot, és kézi habverővel óvatossan összekeverjük. A krémet forrón töltjük a fánkokba csillagcsőves zsákból. Kettő rétegben töltjük bele. Ezt hűtőbe tesszük hűlni.
  9. Miközben hűl felverjük a tejszínt, ha kihűlt, a tejszínből nyomunk rá csillagcsőves zsákból körbe.
  10. A tetejét óvatossan ráhelyezzük. Frissen fogyasztva a legfinomabb.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 560
elküldve: 1
receptkönyvben: 154
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

MSzabina

Mióta szakács: 2011.11.25.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

képviselőfánk, mandulás-krémes égetett tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1160
napraforgó olaj 1.5 dl
víz 1.5 dl
1 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
finomliszt 15 dkg
tojás 5 db
vaj 1 ek
tej 1 l
tojás 6 db
cukor 30 dkg
víz 1 dl
vaníliás pudingpor 80 g
finomliszt 6 dkg
vaníliás cukor 1 dkg
habtejszín 4 dl
porcukor 20 dkg
citromlé 5 csepp
mandula 3 dkg