Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-kolbászos tészta

Tejszínes-kolbászos tészta
Tejszínes-kolbászos tészta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon ízes, villámgyorsan elkészülő étel, ebben a rohanó világban ez sem utolsó szempont. Nálunk kedvenc lett! Forrás: Stahl

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, megreszeljük a sajtot, felkarikázzuk a kolbászt és az újhagymát.
  2. Összekeverjük a tejszínt, Erős Pistát, Édes Annát és a majoránnát.
  3. Bő, sós-olajos (1 ek) vízben kifőzzük a tésztát, és összeforgatjuk az olajjal.
  4. Egy evőkanál olajon kevergetve megpirítjuk a szalonnát, majd kiszedjük. Újabb 1 ek olajon kevergetve megfuttatjuk az újhagymát, majd hozzáadjuk a kolbászt, és további 1 percig kevergetjük.
  5. Ezután hozzáadjuk a tejszínes öntetet, reszelt sajtot, szalonnát és a meleg vizet. Pár perc alatt kevergetve készre forraljuk a mártást.
  6. Ha túl sűrű lenne, kevés vizet adunk hozzá még.
  7. Tálalás: ha egyszerre elfogyasztjuk ezt a mennyiséget, akkor nyugodtan keverjük össze a tésztát a mártással, ellenkező esetben én így csináltam, csak az adagokra mertem a mártásból, és mindenki saját maga forgatta össze.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 842
elküldve: 2
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kolbászos tészta tejszínesen, tejszínes tészta kolbásszal, szalonnás-sajtos tészta parasztkolbásszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

961
angolszalonna 10 dkg
füstölt sajt 20 dkg
parasztkolbász 20 dkg
újhagyma 5 db
csípős paprikakrém 1 ek
paprikakrém 3 ek
majoranna 0.5 ek
főzőtejszín 3 dl
napraforgó olaj 2 ek
víz 1 dl
tészta 40 dkg