Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes laskagomba csirkemellel

Tejszínes laskagomba csirkemellel
Tejszínes laskagomba csirkemellel
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gombász barátnőmtől kaptam egy hatalmas adag laskagombát, így született meg ez a recept.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A laskát alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk, majd egy kis olajon a felkockázott és megpirított hagymával meg fokhagymával megpirítjuk, majd sóval, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük.
  2. Ekkor félretesszük a gombát, míg a husit sóval, borssal egy kis olajon minden oldaláról megpirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel, egy késhegynyi szerecsendióval és mustárral ízesítjük, kicsit hagyjuk rotyogni, hogy összeérjenek az ízek.
  3. Végül a gombát is a tejszínes keverékhez adjuk, és mikor a husi meg a gomba már teljesen puha, akkor levesszük a tűzről.
  4. A tésztát eközben sós, olajos vízben készre főzzük, ezzel tálaljuk az ízletes gombás husit.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 734
elküldve: 3
receptkönyvben: 57
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes csirkemell laskagombával, laskagombás csirkemell tejszínesen, tejszínes-gombás csirkemell tésztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

843
laskagomba 25 dkg
főzőtejszín 2 dl
csirkemell filé 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 4 ek
mustár 1 ek
tészta 20 dkg