Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-lazacos tészta 6. - Kapros-citromos

Tejszínes-lazacos tészta 6. - Kapros-citromos
Tejszínes-lazacos tészta 6. - Kapros-citromos
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van egy igen sok lazacreceptből álló gyűjteményem. Mivel volt itthon lazackonzervem, ezért kerestem hozzá egy receptet. Kicsit megvariáltam, és ez lett belőle. Nagyon finom lett:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Elkészíthető füstölt lacaccal is, aki szereti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lacacot óvatosan felaprítjuk, viszonylag nagyobb darabokra (a későbbiekben, egy része így is szétmorzsolódik).
  2. Forró olívaolajon óvatosan megforgatjuk a lazacokat. Hozzáadjuk a lazac megmaradt levét és a felaprított kaprot, majd kissé megkeverve, fedő alatt 5 percig pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt, a lisztet, a citromlevet és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  4. A tésztát készre főzzük, majd a forró szószt a tészta tetejére merjük.




statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 27 294
elküldve: 5
receptkönyvben: 271
elkészítve: 13/14
Facebookon megjelent: -

szakács

EperUK

Mióta szakács: 2010.05.31.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lazacos tejszínes tészta kaporral és citrommal, tészta lazacos-tejszínes szósszal, kaporral és cirommal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

koszorucska
koszorucska Thu, 2012-02-16 14:03

Mi minden pénteken halat eszünk, de már nagyon nehéz újat kitalálni, köszönöm a segítséget. Holnap ezt készítem, már alig várom, olyan jól néz ki! :)

mrsgrob
mrsgrob / mrsgrob Sat, 2011-12-03 15:36

Elkészítettem - bár én füstölt lazacszeleteket használtam, konzerv nem volt - és nagyon ízlett. Kellemes, selymes, lágy. Köszönöm a receptet.

571
lazac 426 g
habtejszín 3 ml
kapor 1 csokor
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 teáskanál
finomliszt 1 csapott ek
tészta 40 dkg