Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes málnakocka

Tejszínes málnakocka
Tejszínes málnakocka
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szombati vendégseregnek készítettem ezt a könnyű, gyümölcsös sütit.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A málnás réteghez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük a 4 ek cukorral.
  2. Hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, 4 ek lisztet, 1 tk sütőport. Majd belekeverünk 1 nagy ek olajat.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben (25x36x6 cm) sütjük, hagyjuk hűlni.
  4. A málnaréteghez a két csomag főzős vaníliás pudingport megfőzzük az 1 dl málnaszörp és 3 dl víz keverékében. 
  5. A tűzről levéve, belekeverjük az 500 g málnát, hagyjuk kihűlni, majd a piskótára simítjuk.
  6. A tejszínhabhoz az 500 ml hideg tejszínt felverjük a 2 csomag habfixálóval, aki édesebbre szeretné, tegyen bele porcukrot.
  7. A tejszínhabot rákenjük a málnás rétegre.
  8. Az egészet a vajas keksszel lefedjük, 1 éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy a keksz megpuhuljon.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x36x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 774
elküldve: 2
receptkönyvben: 266
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

szteri

Mióta szakács: 2011.02.10.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kekszes-piskótát málnakocka, habos málnás sütemény

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vikica86
Vikica86 Wed, 2012-08-29 09:44

Köszönöm szépen a válaszod!:)Holnap el is készítem!:)Üdv:Viki

Vikica86
Vikica86 Tue, 2012-08-28 12:43

Kedves Eszter!Olyan kérdésem lenne hogy a pudingot elöször meg kell csinálni tejjel ahogy szoktuk vagy csak ebbe a 4dl (málna és víz)-hez kell hozzáadni a pudingport és azt felfőzzni?Elöre is köszönöm a válaszod!:)

szteri
szteri / szteri Tue, 2012-08-28 13:10

Kedves Vikica86!
Igen, a 4dl malna es viz keverekben kell a pudingokat megfözni. Remelem izleni fog a süti :)

darienne
darienne Tue, 2012-02-21 15:00

Szia! Szeretném megkérdezni (nem csináltam még így pudingot),hogy a két zacskó pudinghoz összesen 4dl folyadék kell??? (ha tejjel csinálom 1l kell)
Előre is köszi a választ!

szteri
szteri / szteri Tue, 2012-02-21 21:25

Szia Darienne!
Igen, összesen 4 dl folyadek kell, mert a malnabol eleg sok le kiolvad, es ugye azt is hozzakevered a malnaval együtt a vegen a megfözött pudinghoz. Eszter

darienne
darienne Fri, 2012-03-02 19:32

Nagyon-nagyon finom lett!-és milyen könnyű elkészíteni...(még nekem is sikerült)

szteri
szteri / szteri Fri, 2012-03-02 20:23

Szia Darienne!
Tenyleg egyszerü elkesziteni, es nagyon finom. Örülök, hogy Nektek is izlett!

664
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 1 tk
napraforgó olaj 1 ek
málna 500 g
vaníliás pudingpor 2 tasak
szörp 1 dl
víz 3 dl
habtejszín 500 ml
habfixáló 2 csomag
keksz 200 g