Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes mángold töltike

Tejszínes mángold töltike
Tejszínes mángold töltike
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálam tavasszal kész tortúra a magok, palánták megvásárlása. Bár mindig előre megtervezem, mit szeretnék majd ültetni, mikor bemegyek a boltba, vagy a piacon meglátom a sok palántát... legszívesebben mindent megvennék. :) És ez általában így is szokott lenni... Idén figyeltem fel a mángold magokra is... pár pillanat gondolkodás után már ott is volt a kosaramban... :)

Mára már szépen kifejlődtek, szép színes szárral, nagy levelekkel... szerintem 20 családnak is elegendő lenne. :) Nálunk nincs pazarlás, így beköszöntött a mángoldos ételek szezonja... :)

Ez a töltött tejszínes mángold nagy kedvenc lett! Próbáljátok ki!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kis lábosban kb. 3 dl vizet felteszünk forrni. Közben a mángold leveleket megmossuk, 5 db-ot félreteszünk. 15 db levelet egyesével, pár percig a forró vízbe mártunk, éppen csak annyit, hogy a levelek kissé megpuhuljanak. Szűrőbe téve lecsepegtetjük.
  2. A töltelékhez a darált húst összekeverjük a rizzsel, hozzáadunk 2 tojást, egy gerezd áttört fokhagymát és ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal. Alaposan összekeverjük.
  3. Az elkészített tölteléket a mángold levelekbe töltjük.
  4. A megmaradt 5 mángold levelet apróra vágjuk.
  5. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, rászórjuk az apróra vágott leveleket, kissé megsózzuk. Amikor a levelek összeestek, felöntjük 0,5 dl vízzel, és a megtöltött leveleket egymás mellé belehelyezzük. Fedő alatt, alacsony lángon 45 percig pároljuk.
  6. 45 perc elteltével a töltött leveleket kiszedjük. A visszamaradt vágott mángoldot felöntjük a tejszínnel, hozzáadunk egy gerezd áttört fokhagymát, ízesítjük sóval és borssal.
  7. Amikor összeforrt, besűrítjük 1 evőkanál liszttel.
  8. A húsos batyukat az elkészült szószba visszahelyezzük, pár percig összeforraljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 726
elküldve: 3
receptkönyvben: 46
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dina79

Mióta szakács: 2013.01.26.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött tejszínes mángold, hússal töltött mángold tejszínes szószban, mángoldos töltike

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2014-06-07 20:52

Köszönöm ezt a klassz recept ötletet. El fogom készíteni, nekem is van mángoldom, méghozzá három féle: sima zöld, aminek csak a levele használható, az tökéletes lesz ehhez a recepthez, de a másik kettő levélbe is lehet tölteni, annak a kettőnek még az az előnye, hogy a szára is hasznosítható, mint spárga, mert sárga és piros színűek,... és tényleg nagyon finom, baconbe tekerve, párolva-grillezve, ...csoda dolog ez a mángold.
Köszönöm még egyszer ezt a nagyon jó ötletet !!! :D :D
Éva-Anyóca

579
darált sertéshús 60 dkg
rizs 20 dkg
tojás 2 db
főzőtejszín 5 dl
fokhagyma 2 gerezd
mángold 15 dkg
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 0.5 dl