Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-medvehagymás lazac szeletek

Tejszínes-medvehagymás lazac szeletek
Tejszínes-medvehagymás lazac szeletek
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagypéntekre készült, könnyű, üde halétel.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk őket.
  2. A medvehagymát apróra vágjuk.
  3. Serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, abban pirosra sütjük a halszeletek egyik felét, majd megfordítjuk őket.
  4. Ráöntünk 1 dl vizet, rászórjuk a medvehagymát, majd letakarva pároljuk 3-4 percig.
  5. A fedőt levesszük, meglocsoljuk a halat a tejszínnel, és addig hagyjuk gyenge tűzön rotyogni (pár perc csak), amíg a tejszín besűrűsödik.
  6. Tálalásig 60-70 fokos sütőben melegen tartjuk, eközben még tovább szaftosodik, összeérik.
  • sütési hőfok: 60°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 6 067
elküldve: 0
receptkönyvben: 115
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Sienne

Mióta szakács: 2011.11.13.
16 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lazac tejszínes mártásban, medvehagymás lazac tejszínesen, medvehagymás tejszínes hal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

426
lazac 40 dkg
bors 0 ízlés szerint
1 csipet
finomliszt 2 evőkanál
főzőtejszín 150 ml
medvehagyma 1 csokor
napraforgó olaj 0.5 dl
víz 1 dl