Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-meggyes torta Prencsi konyhájából

Tejszínes-meggyes torta Prencsi konyhájából
Tejszínes-meggyes torta Prencsi konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ízbomba nevet azért kapta ez a torta, mert már a piskótában ötvöztem a citrom és a vanília aromáit, amit a tejszínes krém a savanykás meggyel, illetve a szintén egy kis vanília aromával megbolondított tejszín tesz csak igazán játékossá. Nagy sikere volt a családban. A krémet már többször készítettem különböző piskótákkal, de a citromos-vaníliás alappal volt idáig a legjobb. 

hozzávalók / 12 adag

A tészta

A krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. A tojássárgákat habosra verjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vanília aromával és a vajjal.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a citrom héjával, majd a tojásos krémhez adagoljuk.
  3. A tojásfehérjéket felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük, nagyjából fél órán keresztül.
  5. Ha kész, egy kissé hagyjuk kihűlni.

A krém

  1. A pudingport elkeverjük a cukorral, majd csomómentesre dolgozzuk a tejjel. Az egészet felfőzzük a szokásos módon, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A margarint habosra verjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként hozzáadagoljuk a tejszínes pudingot.

Díszítés

  1. A piskótalapot kettévágjuk. Az alsó lapra fél meggyeket helyezünk úgy, hogy az egész lapot befedjék. Erre jön a vaníliás krém, majd megint egy sor meggy, és végül a másik piskótalap.
  2. A tejszínt felverjük. Rakhatunk bele egy kiskanál vanília aromát is, ettől csak jobban előjönnek az ízek. A tejszínt habzsákba adagoljuk, és kis csúcsokat nyomkodunk a torta tetejére. A tejszínbe helyezhetünk díszítésként néhány egész meggyet, illetve ízlés szerint citromfüvet is.
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 662
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Prencsi

Mióta szakács: 2012.07.04.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Tejszínes-meggyes ízbomba torta, pudingkrémes tejszínes torta, tejszínes meggyes torta, pudingos meggyes torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

725
vaj 25 dkg
cukor 25 dkg
tojás 5 db
rétesliszt 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliaaroma 1.5 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 0.5 csomag
tejszínízű pudingpor 2 tasak
cukor 8 púpozott ek
tej 7 dl
margarin 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 3.5 púpozott ek
meggy 35 dkg
citromfű 0 ízlés szerint
habtejszín 350 ml