Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes őszibarackleves

Tejszínes őszibarackleves
Tejszínes őszibarackleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyümölcsleves minden mennyiségben minden formában mindenféle gyümölcsből, csak jó hideg legyen! - ez az én elvem. Télen is sokszor készítem, de természetesen friss gyümölcsből a legzamatosabb, és nyári kánikulában érezzük a legfinomabbnak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Igazi édesszájúaknak tejszínhabbal tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackokat meghámozzuk, 3-4 db kivételével összedaraboljuk, és a fűszerekkel együtt bő 1,7 l vízben megfőzzük.
  2. A levével együtt összeturmixoljuk, visszatesszük a tűzre.
  3. A  maradék barackokat is összedaraboljuk, a levesbe tesszük.
  4. A tejszínt csomómentesre keverjük a keményítővel, a forrásban lévő leveshez adjuk, felfőzzük. 1-2 perc múlva levehetjük a tűzről.
  5. Tálalás előtt jól kihűtjük, de még finomabb, ha előző nap készítjük el, és a hűtőben állhat egy éjszakát.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 130 117
elküldve: 40
receptkönyvben: 1 142
elkészítve: 103/132
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

őszibarackleves, barackleves tejszínesen, hideg gyümölcsleves

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Devidadus
Devidadus Tue, 2013-10-08 21:38

Kedves Fahéj,
nagyon szépen köszönöm ezt a receptet, életemben először készítettem gyümölcslevest. Egyszerű és nagyon finom!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-10-09 17:20

Kedves Devidadus!
Örülök, hogy jó emlékeid maradnak az első gyümölcsleveseddel kapcsolatban! Más gyümölcsöt is próbálj ki, mert mindből nagyon egyszerű és nagyon finom a leves!
További jó sütés-főzést! Fahéj

csutkamano
csutkamano Wed, 2013-07-31 09:59

Kedves Fahéj!
Egy csipetnyit magadból is tehettél volna bele (nekem hiányzik belőle egy csipetnyi fahéj), úgy még finomabb.

Gratulálok a receptjeidhez. Szívesen nézegetem, olvasgatom őket, és a látvány is szemet gyönyörködtető. Már attól éhes leszek, ha egy egyszerű, de nagyszerű receptet látok.
Üdv:csutkamano

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-07-31 11:32

Köszi a dicsértet, kedves Csutkamanó! :)
Azért nem teszek az őszilevesbe fahéjat, mert úgyis teszek rajta kívül szinte mindenfajta gyümölcslevesbe. Ebben inkább a vanília és a szegfűszeg dominál, de beismerem, hogy fahéjjal is éppoly finom. :) Mert fahéj forever! :))))
Üdv: naná, hogy Fahéj :)

Rekuci13
Rekuci13 Fri, 2013-07-26 11:26

kedves Fahéj,
köszönöm a receptet, tegnap eklészítettem én is. És el kell árulnom életem első gyümölcslevese volt. nagyon finom lett, biztos máskor is elkészítem. Szép napot :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2013-07-26 17:20

Kedves Réka!
Örülök, hogy ezt a finom levest választottad életed első gyümölcslevesének. Nálunk nagy sláger az összes hasonló, akár barackból, akár meggyből, almából vagy szilvából készül. Nyáron nem is kell jobb egy jéghideg üdítő gyümölcslevesnél. :)
Üdv: Fahéj

sütipofa
sütipofa Sun, 2013-07-07 23:00

Nagyon finom volt a recepted alapján ez a leves, hamarosan ismét elkészítem, főleg ha marad ez a kánikula, ilyenkor nem igazán kívánom a forró leveseket.Köszi az ötletet, mentve!

üdv: Viki

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2013-07-08 07:12

Örülök, hogy ízlik! :) Mi is nagyon szeretjük, mindenféle gyümölcsleves jöhet bármikor. Persze ilyen melegben még jobban esik, többet ér bármilyen fagyinál.
Üdv: Fahéj

szeifertandi
szeifertandi Wed, 2012-07-25 20:33

Kedves Fahéj !
Köszönöm,hogy megosztottad ezt a receptet. Isteni finom , már másodszor csináltam ,mert megunhatatlan :))
Szép estét !

Andi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-07-26 08:02

Kedves Andi!
Jó azt hallani, hogy másnak is ízlik, mert nálunk s nagy sztár. :)
Minden jót! Fahéj

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2012-07-20 09:06

Múlt hét végén szinte ugyanilyen levest készítettem, csak volt még benne meggy is. Nálunk ezzel az a gond, hogy soha nem tudok eleget készíteni, mivel nem csak ebédre, hanem napszaktól függetlenül
mindenki "rájár", annyira szeretjük.
A fotód (mint mindig) megint nagyon szép!
Puszi, Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-07-20 21:02

Kedves Edit!
Köszönöm a dicséretet, aranyos vagy. A gyümölcsleves nálunk is nagyon kapós. Akármi van benne. Szoktam csak egyfajta gyümölcsből, és szoktam vegyesen is, attól függ, mi van itthon. Kivétel nélkül mindet szeretjük, úgyhogy meg tudlak érteni benneteket, mert mi is rájárunk. :)
Puszi: Éva

Levendula
Levendula / Levendula Thu, 2012-07-19 14:05

A leves szuper, a kép szuper! :-)
...és - ha nem bánod -, egy újabb tipp: a tejszínt kikeverni egy csomag vaníliás pudingporral és azzal sűríteni (mint sok minden, ez is anyukámtól származik). Pontos mennyiséget nem tudok, de 1,7 liter vízhez és 2,5 dl tejszínhez szerintem elég egy csomag (jó minőségű!) vaníliás pudingpor.
Ettől is sűrűsödik és az íze is kissé krémesebb lesz - talán a vaníliáscukor el is hagyható.
Én igazán meggyből szeretem, de ahogyan írod, mindenféle gyümölcsből finom!
Üdvözlettel: Levendula

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-07-19 16:52

Köszi a dicséretet és az ötletet. Nekem is vannak ismerőseim, akik pudingporral készítik. Az is nagyon finom.
Üdv: Fahéj

ildica
ildica Thu, 2012-07-19 08:35

Kedves Fahéj!
Köszönöm a gyors választ, el fogom készíteni ezt a fincsi levest. Szép napot Neked! Ildica

vandre74
Vandre / vandre74 Wed, 2012-07-18 20:11

Nagyon tetszik a recept én is elkészítem a hétvégén...De valószínű konzerves őszibarackból,mert jó édes őszibarackkal még az idén nem találkoztam:(

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-07-19 07:09

Hogy őszinte legyek, én is nagyon savanyúból készítettem az idén először, de annyira enni akartam egy jó őszibaracklevest, hogy inkább több cukorral készítettem, de megcsináltam. :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-07-18 19:30

Én fele-fele arányban tettem bele, mert úgy volt itthon. De szerintem mindegy neki. A habtejszín általában zsírosabb, tehát még selymesebb lesz tőle a leves. Csak az előre cukrozott növényi alapú ál-tejszínt nem javaslom.

366
őszibarack 1 kg
1 csipet
cukor 4 ek
méz 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citrom 1 db
szegfűszeg 4 db
habtejszín 2.5 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál