Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes padlizsánkrém

Tejszínes padlizsánkrém
Tejszínes padlizsánkrém
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy másféle padlizsánkrém, amely hidegen, melegen egyaránt finom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk, apró darabokra vágjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a padlizsánt, megszórjuk a szezámmal, magas hőmérsékleten, kevergetve 3-5 percig pirítjuk.
  3. Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, petrezselymet, oregánót és kakukkfüvet. Közepes hőmérsékleten kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Ha szükséges, öntünk hozzá még kevés tejszínt.
  4. Botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 032
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
mikor: uzsonna, vacsora

egyéb elnevezések

főzött padlizsánkrém, padlizsános kence

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rgs
rgs Thu, 2019-10-10 19:36

Prima recept, de én az oregánó és kakukkfű helyett inkább római köményt használtam, plusz egy-két gerezd fokhagyma plusz egy fél közepes lilahagyma (mehet az elejétől).

428
padlizsán 1 db
olívaolaj 50 ml
szezámmag 0.5 ek
habtejszín 100 ml
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 0.5 ek
oregánó 0.5 tk
kakukkfű 0.5 tk
citromlé 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint