Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes padlizsánragu

Tejszínes padlizsánragu
Tejszínes padlizsánragu
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először készítettem padlizsánt, de valami szaftos, ragus dologra vágytam. Így készült el ez a tejszínes ragu.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizzsel az igazi, de tésztával is el tudom képzelni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat negyedeljük, és vékony szeletekre vágjuk. Besózzuk, negyed órát állni hagyjuk, majd kissé kinyomkodjuk.
  2. A csirkemellet felcsíkozzuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a padlizsánkockákat, fűszerezzük, aláöntjük a bort, és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Ha puha, hozzákeverjük a kukoricát, felöntjük a tejszínnel, és megszórjuk a liszttel, ami jól besűríti.
  4. Összeforraljuk, ha kell, még ízesíthetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 9 165
elküldve: 1
receptkönyvben: 128
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fehérboros-tejszínes padlizsánragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

272
padlizsán 2 kis db
csemegekukorica 10 dkg
főzőtejszín 2 dl
teljes kiőrlésű liszt 2 evőkanál
csirkemell filé 30 dkg
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérbor 2 dl