Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes pangasius sajttal

Tejszínes pangasius sajttal
Tejszínes pangasius sajttal
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a pangasiust, és most mást akartam készíteni, mint a citromos változatot. Nagyon finom lett! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Krumplipürével tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tűzálló tálba, amit kikentünk olajjal, belefektetjük az előzőleg fokhagymakrémmel, borssal és ételízesítővel bedörzsölt halszeleteket, ráöntjük a tejszínt, rászórjuk a sajtot, és lefedve kb. 20 percet minimum állni hagyjuk így, addig a sütő bemelegszik.
  2. Ezután betoljuk a sütőbe, és aranysárgára sütjük. Kb. 30-40 perc alatt. Nekem gázsütőm van, abban ennyi idő bőven elég volt 180 fokon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 33 915
elküldve: 14
receptkönyvben: 260
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

DoGGma

Mióta szakács: 2010.04.02.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült pangasius, gratinírozott hal, fokhagymás pangasius tejszínesen

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Frenky52
Frenky52 Wed, 2015-12-16 10:31

Ezt én úgy csináltam, hogy kisütöttem kockázott bacont, ennek a zsírján és egy kevés olajon pároltam gombát. Ezután sütöttem meg a Pangasius szeleteket és felöntöttem sajttal összekevert tejszínnel. Sóval és fehér borssal fűszereztem. Párolt rizs megy a legjobban hozzá.

F.Lívia
F.Lívia Wed, 2015-01-14 17:07

Szia! Ha fagyasztott halból csinálom, ki kell előtte olvasztani? Köszi

doggma
DoGGma / doggma Thu, 2015-01-15 07:52

Szia! Igen mindenképpen ki kell olvasztani és kissé óvatosan ki is nyomkodni belőle a nedvességet, amit a fagyasztás, majd az olvasztás után felszívott a hal! Én is mindig a fagyasztottat veszem! :)

sziszi01
sziszi01 Sat, 2013-01-12 20:36

Szia!
köszi a receptet, ma elkészítettem! jó ötlet volt a fokhagymakrém!
Sziszi

663
pangasius 1 kg
fehér bors 1 tk
ételízesítő 1 teáskanál
főzőtejszín 3.5 dl
fokhagymakrém 35 g
trappista sajt 25 dkg
napraforgó olaj 1 ek