Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-paprikás csirkemell zöldséggel tésztával

Tejszínes-paprikás csirkemell zöldséggel tésztával
Tejszínes-paprikás csirkemell zöldséggel tésztával
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csirkemelles szószt szerettem volna készíteni tésztával, de feltétlenül vártuk már a puhára párolt zöldségeket is. Nemsokára friss zöldségekből is el lehet készíteni. Gyors, finom ebéd.

hozzávalók / 5 adag

A húshoz

A körethez 1

A körethez 2

A tálaláshoz

ajánlat

Sok reszelt sajt, finom bort kínáljunk hozzá, vagy ásványvizet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mirelit rózsáira szedett karfiolt egy lábasba tesszük, a mirelit zöldborsót is, és ebbe a lábasba tesszük bele a külső leveleitől és torzsájától megtisztított, felcsíkozott kelkáposztát.
  2. Ellepésig felöntjük vízzel, beletesszük a köményt, szerecsendiót, sót, és kóstoljuk, majd puhára főzzük.
  3. Lábasban az olajon a reszelt vöröshagymát és az áttört fokhagymát sóval, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, majd ebbe puhára pároljuk még szintén fedő alatt a felkockázott baconszeleteket.
  4. Ebbe kerül bele a felcsíkozott vagy felkockázott csirkemellfilé, átpirítjuk fehéredésig, majd rátesszük az őrölt pirospaprikát, a mirelit zöldpaprikát, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá (1-2 dl). Fedő alatt 150-160 fokon kis lángon főzzük, kóstoljuk, ha szükséges, még ízesítjük, kb. 40 percig, ekkor kiszedjük a paradicsomot és a  zöldpaprikát, eddig kellett az íze miatt, - ha kész, a tejszínnel felöntve (tejszín és tejföl alaposan összekeverve), magasabb lángon keverés mellett összeforraljuk, készre főzzük (még most is kóstolunk, ha szükséges ízesítünk) majd melegen tartjuk.
  5. A tésztát lobogó, sós, kissé olajos vízben az előírás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, melegen tartjuk.
  6. Tálaljuk a tejszínes csirkemelles szószt a tésztával és a leszűrt zöldségekkel, megszórhatjuk reszelt sajttal, a zöldségeket petrezselyemzölddel.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 930
elküldve: 1
receptkönyvben: 148
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemelles tejszínszósz párolt zöldségekkel, csirkemelles-baconos szósz tésztával-zöldségekkel, tejszínes csirkemell zöldségekkel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-03-23 22:00

Kedves wkata!

Nagyon örülök neki, egészségetekre.:-))
Köszönjük szépen, a jó időben kerti munkálatok is lesznek végre.:-))
Szép tavaszi hétvégét kívánok Nektek is.:-))
Éva-Anyóca

wkata
wkata / wkata Fri, 2012-03-23 21:32

Nagyon ízlett mindenkinek!Szép tavaszi hétvégét kívánok!
Kata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-03-23 12:58

Kedves Bató Edit!

Örülök neki, kedves egészségetekre! :-))
Köszönjük szépen, remélem, Mindannyiunknak meg lesz a csodás tavaszi hétvége.:-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-03-22 12:44

Kedves Bató Edit!

Nagyon szépen köszönöm, örülök neki, hogy megtetszett.:-))
Remélem, Nektek is ízleni fog.:-))
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-03-22 12:43

Kedves wkata!

Nagyon örülök neki, köszönöm, remélem, hogy ízleni fog! :-))
Szép tavaszias hetet kívánok!
Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2012-03-22 10:48

Nekem meg a mai ebéd! Ezt fogom készíteni, köszi Éva!
Üdv. Edit

wkata
wkata / wkata Thu, 2012-03-22 10:03

Hú ez nagyon jól hangzik,és persze nagyon jól is néz ki!Úgysem volt ötletem mára,ami a vacsorát illeti.Meg van a mai menü!Köszi!!
Üdv.:Wkata

879
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 2 közepes fej
póréhagyma 0.5 db
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 5 teáskanál
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
1 kk
négyszínű bors 1 kk
bacon 3 szelet
ételízesítő 0 ízlés szerint
csirkemell filé 75 dkg
habtejszín 0.25 ml
tejföl 1 dl
zöldborsó 30 dkg
kelkáposzta 1 kis fej
karfiol 1 közepes fej
őrölt fűszerkömény 3 kávéskanál
3 tk
szerecsendió 2 kk
víz 1.5 l
kagylótészta 500 g
víz 2.5 l
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 teáskanál
trappista sajt 15 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint