Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-parajos tészta

Tejszínes-parajos tészta
Tejszínes-parajos tészta
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zöldségesünknél nem tudtam ellenállni a friss parajnak. Gyorsan kerestem hozzá egy jó tésztás receptet. 


hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük.
  2. A sonkát vékony csíkokra vágjuk és egy kevés olívaolajon megpiítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, 1-2 percig tovább sütjük.
  3. A parajt megmossuk, megpucoljuk és egy kevés olívaolajon és 2-3 ek vízen fedő alatt  egy kevés sóval puhára pároljuk. Ha kész, a sonkához adjuk.
  4. Felöntjük a tejszínnel és a borral, hozzáadjuk az áttört túrót és kevergetve pár perc alatt összeforraljuk a hozzávalókat. Ha kell, még sózzuk.
  5. A tésztával összekeverjük és melegen tálaljuk.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 295
elküldve: 2
receptkönyvben: 255
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

parajos-tejszínes tészta, tejszínes-spenótos tészta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mildike6
mildike6 / mildike6 Wed, 2012-01-04 14:00

Ez párom egyik nagy kedvence, de eddig csak éttermekben ehette. Most már itthon is bármikor meglephetem vele. Én sonka helyett csirkemellel csináltam, mennyei. Magamnak pedig hús nélkül, mert vega vagyok. Így sem hiányzott hozzá semmi.
Köszönet!:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-02-10 20:31

Köszönöm a tippet, megfőztem és tényleg nagyon fincsi lett. Kicsivel több tejszín és fokhagymát tettem bele és egy kis borsot.
Pikáns a tejszín, bor, túró kombináció, nem is gondoltam volna.
Még egyszer köszönet e receptért :-P

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-11-20 17:52

Barátnőmnek csináltam meg ezt a rendkívül finom mégis egyszerű fogást és meg kell hogy mondjam nagyon rég ettem ennyire finomat. Én sárga muskotályal kevertem a szószt és mindenkinek tudom ajánlani. Talán annyit megjegyzésként hogy lehetne kicsit több tejszínt használni de ez ízlés kérdése. Mindenesetre köszönöm ezt a fantasztikus receptet.

Leona
Leona Thu, 2009-10-22 18:00

Spenót- és tésztaimádók lévén, múlt hétvégén egy nagy családi összejövetelre készítettem egyik fogásként hatalmas adagban, és szempillantás alatt elfogyott. Azóta követelik rajtam az ismétlést!:)
Köszönöm a receptet!

514
tészta 50 dkg
fehérbor 2 dl
főzőtejszín 2 dl
sonka 20 dkg
fokhagyma 3 gerezd
tehéntúró 20 dkg
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
spenót 50 dkg