Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes penne majorannás csirkével

Tejszínes penne majorannás csirkével
Tejszínes penne majorannás csirkével
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor a 3. napját tölti az ember bolt nélkül, előáll a helyzet, hogy abból kell főzni, amit még találunk otthon. Így született ez a recept is :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket apró csíkokra vágjuk, majd meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és jól megszórjuk majoránnával. (Ne vágjunk nagy csíkokat, mert a csirkemell sütés közben úgy nagyon száraz lesz.) Amíg minden mást előkészítünk állni hagyjuk.
  2. A pennének felteszünk egy lábosba vizet. Amíg felforr, a tejszínes mártást előkészítjük.
  3. Összekeverjük a tejszínt borssal, oregánóval, bazsalikommal. A fokhagymát apróra vágjuk. A csirkemellcsíkoknak forrósítunk egy kis olívaolajat. (Nem túl sokat, mert a pácunk is olajos, amit fel is használunk.)
  4. Ennyi idő alatt a víz is felforrt, mehet bele a penne. Amint ezzel megvagyunk, beletesszük a csíkokra vágott húst és a sonkát a már forró olajba. Fehéredésig pirítjuk, majd teszünk hozzá egy csöpp vizet, és lassú tűzön puhára főzzük.
  5. Amíg a penne és a csirke elkészül, a szósszal is végzünk. Egy kevéske olívaolajon csak addig pirítjuk a fokhagymát, amíg az illatát megérezzük, majd felöntjük az előre bekevert tejszínnel. Forralunk rajta egyet, és le is zárhatjuk. Picit hagyjuk hűlni, majd hozzáadunk egy kanál petrezselymet.
  6. Leszűrjük a megfőtt tésztánkat, aztán összekeverjük a tejszínes szósszal és még egy kanál petrezselyemmel.
  7. Tálaláskor a pennére tesszük az elkészült húst, ismét a petrezselyem következik, majd egy citrom levével meglocsoljuk. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 154
elküldve: 2
receptkönyvben: 127
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kocka Cukor

Mióta szakács: 2013.11.16.
6 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék rizsből és tésztából
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes tészta, csirkemelles tészta, csirkehúsos tejszínes tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1029
csirkemell filé 2 db
penne 200 g
pármai sonka 10 dkg
citrom 1 db
főzőtejszín 2.5 dl
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 3 gerezd
bazsalikom 5 levél
oregánó 1 kk
majoranna 2 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 2 ek