Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes póréhagyma laskagombával

Tejszínes póréhagyma laskagombával
Tejszínes póréhagyma laskagombával
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Adhatjuk húshoz ragunak, fogyaszthatjuk tésztával vagy alaplével felhúzva mixelhetünk belőle krémlevest.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát vágjuk kockára,majd pirítsuk ropogósra egy serpenyőben.
  2. Adjunk hozzá zúzott fokhagymát és az 1 cm-es karikákra vágott póréhagymát és a vajat. Pirítsuk 1-2 percig, majd dobjuk rá a kézzel tépett vagy nagy kockára vágott laskagombát.
  3. Hintsük meg finomra vágott kakukkfűvel, majd adjuk hozzá az édes mustárt. Sózzuk, borsozzuk, és öntsük fel a fehérborral.
  4. Párologtassuk vissza kissé a bort , és már önthetjük is bele a tejszínt. Jól forraljuk át, ha szükséges, még fűszerezzük, és durvára vágott petrezselyemmel díszítsük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 329
elküldve: 3
receptkönyvben: 86
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: köret
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldséges egytál, gombás póréhagymás, hagymás tejszínes laska

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

367
póréhagyma 6 db
laskagomba 1 kg
füstölt szalonna 30 dkg
vaj 100 g
fokhagyma 5 gerezd
főzőtejszín 200 ml
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 2 ek
kakukkfű 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint