Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-pudingos almakrémleves

Tejszínes-pudingos almakrémleves
Tejszínes-pudingos almakrémleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában gyakran készítek krémleveseket. Ezt az édes fajtát csak a női szakasz fogyasztja szívesen nálunk.

Kínálhatjuk langyosan vagy akár hidegen is a nagy, nyári melegben.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük, és a gyümölcsöt apróra vágjuk.
  2. Egy kisebb fazékba tesszük, meglocsoljuk a citrom levével, megszórjuk a sóval, fahéjjal, cukorral, és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje.
  3. Ha az alma puhára főtt, merülő mixerrel pépesítjük. Hagyhatunk benne alma darabokat ízlés szerint. Beleszórjuk a szegfűszeget.
  4. A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd a meleg levesből pár kanállal felhígítjuk, és állandóan kevergetve a levesbe csorgatjuk.
  5. Beleszórjuk a vaníliás cukrot, és hagyjuk felfőni.
  6. Mentalevéllel díszítve tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 836
elküldve: 5
receptkönyvben: 166
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almakrémleves, vaníliapudingos almakrémleves, tejszínes almakrémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

295
alma 4 nagy db
citromlé 1 tk
fahéj 0.5 kávéskanál
1 csipet
cukor 2 ek
vaníliás pudingpor 1 ek
főzőtejszín 200 ml
szegfűszeg 2 db
vaníliás cukor 1 csomag