Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-pudingos szilvaleves

Tejszínes-pudingos szilvaleves
Tejszínes-pudingos szilvaleves
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi újságból van a recept, amit kissé átalakítottam, nagyon finom. Eredetileg 2 dl tejszínt ír a receptben, de én általában tejszínhabport használok.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát darabokra vágjuk.
  2. A cukrot világosbarnára pirítjuk, ráöntjük a citromlét és az 1 dl vizet, hozzáadjuk a szilvát és a szegfűszeget, 5 percet főzzük.
  3. A pudingot elkeverjük a 7,5 dl vízzel és a tejföllel, hozzákeverjük a szilvához, kb 5 percet főzzük, majd hidegre tesszük pár órára vagy egy éjszakára.
  4. Mielőtt tálaljuk, a tejszínhabport felverjük az ásványvízzel és a levesbe keverjük.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 528
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes szilvaleves, pudingos szilvaleves, tejfölös-vaníliapudingos szilvaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

402
cukor 15 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
szilva 60 dkg
szegfűszeg 3 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
víz 8.5 dl
tejföl 2 dl
tejszínhab por 4 dkg
ásványvíz 1 dl