Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-pudingos torta Gogi Mónitól

Tejszínes-pudingos torta Gogi Mónitól
Tejszínes-pudingos torta Gogi Mónitól
80 perc / előkészület: 45 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kisfiam kedvenc állata a Gogi (a fekete kandúr macskánk Kormi), hogy miért épp Goginak hívja, az számunkra talány. A szülinapja előtt mindenkinek újságolta, ha kérdezték, ha nem, hogy őt Dódinak (Flóri csak nem tudja kimondani) hívják, 2 éves lesz, és Gogi tortát kap a születésnapjára. Én pedig vettem a bátorságot, és megalkottam... Több kevesebb sikerrel, mert nagyon finom lett, csak a macskánkra nem hasonlít a rajzom, mert rajzolni nem tudok. De Flórinak nagyon tetszett, és ez a lényeg... szerintem.

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját, mindvégig a habverőt használjuk. Ha ezzel a folyamattal kész vagyunk, egy fakanállal óvatosan, apránként hozzákeverjük a malátakávés lisztkeveréket. Mikor ezzel is megvagyunk, egy  kipapírozott tepsibe öntjük a masszát, és megsütjük.
  2. Ezidő alatt a pudingot simára keverjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Félretesszük kihűlni, de időnként meg-megkavarjuk.
  3. Amíg hűl a krém, kikeverjük a vajat habosra, és hozzáadjuk a porcukrot és a mézet. Mindig magában kavarjuk a vajat, mert a cukorral együtt nem habosodik ki olyan gyorsan, és szépen. A jól lehűtött tejszínt is felverjük a habfixálóval.
  4. Ha a piskóta megsült, kivesszük a sütőből, és leporcukrozott papírra bortjuk (mert különben odaragad), és hagyjuk kihűlni.
  5. A főzött krémet több részletben hozzákeverjük a vajas alapkrémhez, és amikor szép sima, belekeverjük óvatosan a tejszínhab 2/3-át. A többi kell a díszítéshez.
  6. A kihűlt piskótát kettévágjuk, betöltjük a krém kb. 2/5-vel. A tetejét bevonjuk a fehér krémmel jó alaposan, hogy ne kandikáljon ki a piskóta. Kb 2 ek fehér krémet betöltünk egy zacskóba, és félretesszük. A maradék krémbe belekeverjük a kakaót, és zacskóba töltjük és kezdődhet a díszítés. A félretett tejszínhabbal körbedíszítjük a tortát, és kész is vagyunk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x45 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 252
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Gogi torta, tejszínes torta, pudingos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

545
tojás 7 db
cukor 7 ek
finomliszt 4 evőkanál
rétesliszt 2 evőkanál
1 csipet
instant pótkávé 1 ek
tej 5 dl
tejszínízű pudingpor 2 csomag
vaj 25 dkg
porcukor 15 dkg
méz 2 ek
habtejszín 4 dl
habfixáló 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek