Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes pulykaleves burgonyagombóccal

Tejszínes pulykaleves burgonyagombóccal
Tejszínes pulykaleves burgonyagombóccal
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, laktató leves. Régen főztem már ilyen jót!!!


hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A burgonyaombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjastul, egyben megfőzzük.
  2. A húst felkockázzuk, a hagymát apró kockára vágjuk.
  3. A hagymát és a húst kevés olajon megpirítjuk.
  4. Vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk.
  5. A zöldséget ujjnyi hasábokra vágjuk és a leveshez adjuk. Puhára főzzük. Ha már majdnem puha a répa, akkor rakjuk bele a fagyasztott zöldborsót.
  6. Elkészítjük a burgonyagombócot: a lisztet, a tojást, és az áttört burgonyát, a metélőhagymát, sót, kevés őrölt fehéborsot jól eldolgozunk. (Ha még lágy lenne, egy kevés lisztet adunk hozzá.) Kb. fél diónyi gombócokat formálunk belőle.
  7. A tejszínt elkeverjük a liszttel és egy kevés levessel. Ezzel habarjuk be a levest.
  8. Szépen óvatosan belerakjuk a gombócokat és kb. 5 perc alatt megfőzzük benne.
  9. Tűzről lehúzzuk. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a metélőhagymát. 

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 849
elküldve: 5
receptkönyvben: 241
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

krumpligombócos tejszínes pulykaleves, tejszínes pulykaleves metélőhagymás krumpligombóccal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

drpa
drpa Mon, 2009-11-30 22:38

Bocs Kiki, de az előző hozzászólásomban véletlen kis betűvel írtam a neved!! Ne haragudj! Üdv,

drpa
drpa Mon, 2009-11-30 16:48

Szia kiki!

Elkészítettem a levest, finom lett. A krumpligombócom egy kicsit puha lett, gondolom még lisztet kellett volna beleraknom. Majd legközelebb ügyesebb leszek.....
Köszi a receptet még egyszer!

Üdv, Ancsa

619
pulykamell 60 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
1 kk
fehér bors 1 kk
sárgarépa 5 db
fehérrépa 0.5 kg
zöldborsó 12 dkg
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
snidling 3 ek
petrezselyem 2 ek
burgonya 30 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
snidling 2 ek
fehér bors 0.5 kk
finomliszt 3 evőkanál