Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-ribizlihabos szelet

Tejszínes-ribizlihabos szelet
Tejszínes-ribizlihabos szelet
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem fagyasztott ribizlim volt itthon, de meggyel is hasonló ízt lehet elérni annak, aki mint az én családom is, szereti a savanykás ízeket. Jó nagy tepsivel sütöttem (37x27), azért csak ilyen magas, de legközelebb a 32x22 cm-ben sütöm, szerintem szebb lesz, ha egy kicsit magasabb lesz. Az ízével semmi baj nem volt, mert nagyon gyorsan elfogyott és mindenkinek ízlett.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Szerintem bármilyen gyümölcsvelővel ízlés szerint elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 8 tojásból barna piskótát sütünk tűpróbáig.
  2. A ribizlit annyi vízben felfőzzük, hogy átpaszírozás után 9 dl folyadék (sűrítmény) legyen belőle. Erre azért van szükség, hogy a magoktól megszabadítsuk a sűrítményt.
  3. A 9 dl sűrítményt feltesszük főni, ízlés szerinti cukormennyiséggel, majd a 2 cs pudingporral besűrítjük.
  4. A tejszínt a habfixálóval felverjük, és a felét lazán a visszahűtött pudingba beleforgatjuk.
  5. A barna piskóta tetejére kenjük, majd erre simítjuk a tejszínhab másik felét.
  6. A félretett ribizliszemekkel, és citromfű levélkékkel tetszés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x27 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 578
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejszínes ribizlis szelet, ribizlis sütemény tejszínesen

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mamokam0129
Mamokam0129 Fri, 2018-02-16 12:28

Kedves Anci!
Megsütöttem isteni lett! A sikeren felbuzdulva megsütném más gyümölccsel is! Milyen gyümölcsöt, gyümölcsöket ajánlanál? Válaszát előre is köszönöm.

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2013-03-31 19:33

Ancikám ez fantasztikusan néz ki és a leírás alapján nagyon finom lehet!
Edit

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2013-04-01 20:03

Editkém ! Ha szereted a savanykás ízeket, akkor ez telitalálat !
Tetszőleges gyümölcs sűrítménnyel is elkészíthető.
Szép estét kívánok neked: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2013-03-31 15:46

Kedves Eleison !
Valóban nagyon finom, szeretettel ajánlom kipróbálásra !
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok ! Anci

414
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 6 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 2 kk
piros ribizli 40 dkg
tejszínízű pudingpor 2 tasak
cukor 1 ek
habtejszín 5 dl
habfixáló 1 csomag
citromfű 2 dkg