Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-ribizlis csokitorta

Tejszínes-ribizlis csokitorta
Tejszínes-ribizlis csokitorta
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptet az egyik Fakanál újságban találtam, de azóta annyi mindenen változtattam, hogy már nem sok dologban hasonlít az eredetihez. Általában málnával szoktam készíteni, de most nem volt itthon, viszont volt helyette egy kevés ribizli, így azt "áldoztam" fel.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A csokikrémhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához összedolgozzuk a lisztet a vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojást. Összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A csokikrémhez gőz fölött felolvasztjuk a csokit a vajjal.
  3. A tojásokat a cukorral -szintén gőz fölött- habosra keverjük. Majd öntsük hozzá a csokit, és keverjük simára.
  4. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és "kibélelünk vele" egy  fodros szélű formát.
  5. Villával megszurkáljuk, majd takarjuk le sütőpapírral, és öntsünk rá szárazbabot. Előmelegített  sütőben 180 °C-on 15 percig sütjük, majd levesszük róla a babot és a sütőpapírt, és további 8-10 percig sütjük.
  6. Ha kész van, vegyük ki, és töltsük bele a csokikrémet. Ezután tegyük vissza a sütőbe, és süssük további 10-15 percig 160 °C-on.
  7. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd verjük fel a tejszínt, és egyenletesen kenjük el a torta tetején. Legvégül szórjuk rá a ribizlit.

  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 917
elküldve: 4
receptkönyvben: 270
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Meme

Mióta szakács: 2010.07.04.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

ribizlis csokitorta tejszínhabbal, gyümölcsös tejszínes csokoládétorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

k.bogi
k.bogi Wed, 2012-07-04 13:40

Szia:)
Szeretném elkészíteni a sütit, csak nem értem, hogy miért van külön hogy 2 tojássárgája? A cukorral csak azt kell felverni vagy az egész tojást?
Előre is köszönöm a választ:)

Meme
Meme / Meme Wed, 2012-07-04 21:40

Kedves Bogi!

A 2 egész tojást, plusz még 2 tojássárgáját kell felverni a cukorral. A plusz két sárgája csak biztosítja, hogy szilárd legyen a csokikrém:) Remélem jól fog sikerülni!!

Üdv, Meme

603
finomliszt 30 dkg
vaj 12 dkg
porcukor 12 dkg
tojás 1 db
étcsokoládé 38 dkg
vaj 15 dkg
tojás 2 db
tojássárgája 2 db
cukor 12 dkg
habtejszín 2.5 dl
piros ribizli 20 dkg