Tejszínes ribizlis torta gluténmentesen recept

Tejszínes ribizlis torta gluténmentesen
Tejszínes ribizlis torta gluténmentesen
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érik a kertben a ribizli, ráéheztünk a ribizlis sütire, így anyukám ezt a csodás finomságot kreálta.

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Krém

ajánlat

Ribizli szezonban kötelező, málnával, meggyel is nagyon finom lehet.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kakaós ribizlis torta, gluténmentes ribizlitorta
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat jól elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval.
  2. A száraz hozzávalók felét rászitáljuk a cukros tojásos keverékre, rátesszük a tojásfehérjét, majd a maradék száraz hozzávalót. Óvatosan összekeverjük, kizsírozott aljú tortaformába töltjük.
  3. 175 fokos sütőben 30 percig (tűpróbáig) sütjük.

Krém

  1. A habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a megtisztított ribizliszemeket.
  2. A tésztát kettévágjuk, a ribizlis krémet beletöltjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 715
elküldve: 5
receptkönyvben: 194
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tekla

Mióta szakács: 2014.06.08.
4 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

321