Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes ringló krémleves

Tejszínes ringló krémleves
Tejszínes ringló krémleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy forró nyári nap legjobb étele.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, majd egy nagy marékkal félreteszünk belőle.
  2. A többi ringlót négybe vágjuk és a vízzel, 4 ek cukorral, vaníliás cukorral, 1 ek citromlével, fűszerekkel felforraljuk. Ezután pürésítjük, majd a tejszínnel elkevert pudingporral és cukorral behabarjuk. Egy-kettőt forralunk rajta, majd levesszük a tűzről. 
  3. A félretett gyümölcsöt feldaraboljuk és a kihűtött levesbe tesszük. 
  4. Tálaláskor kevés tejszínt csorgatunk a tetejére.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 453
elküldve: 2
receptkönyvben: 99
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Bori

Mióta szakács: 2013.02.16.
48 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pudingos gyümölcskrémleves, tejszínes ringlókrémleves, ringló krémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tszandi
Szandi / tszandi Sat, 2014-08-09 09:45

Lenne egy technikai kérdésem. Nincs a recept alkatrészei között pudingpor. Vagy én nem találom. Szóval milyen ízű pudingpor kellene és mennyi? Köszönöm a választ, (ami sürgős lenne, mert kaptunk egy jó adag ringlót amivel kezdenem kellene valamit a befőttön kívül)

522
ringlószilva 70 dkg
víz 8 dl
habtejszín 3 dl
tejszínízű pudingpor 2 ek
cukor 7 ek
citromlé 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint