Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-sajtos csirke

Tejszínes-sajtos csirke
Tejszínes-sajtos csirke
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan elkeszíthető, ezért bárkinek jó szívvel ajanlom. Nem túl költséges és az íze is nagyon jó.
Ha már meguntuk a csirkéből készült pörköltet, rántott húst, bátran készítsük el :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Finom fehérbort fogyasszunk mellé.
Köretként rizst, kuszkuszt, vagy burgonyakrokettet kínáljunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkedarabokat sózzuk, borsozzuk, majd várunk, amíg kissé átjárja a fűszer.
  2. Egy tűzálló tálat kivajazunk.
  3. A csirkedarabokat a reszelt sajtba forgatjuk úgy, mintha paníroznánk és a tálba halmozzuk. Leöntjük a tejszínnel, kevés őrölt szerecsendiót és aprított petrezselymet szórunk rá.
  4. Közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 38 841
elküldve: 7
receptkönyvben: 384
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Panyitimi

Mióta szakács: 2008.12.04.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

panyitimi
Panyitimi / panyitimi Wed, 2012-08-29 09:52

Szerintem célszerű menet közben nézegetni a hús puhaságát,s ha már megpuhult a fóliát levenni és úgy sütni tovább. Amíg szép piros nem lesz. Minden sütő más és más,ki kell tapasztalni,de szerintem a puhuláshoz,45 percnél biztosan nem kell több. Kivéve,ha háztáji csirkéről van szó,mert ott a főzési és sütési idő is elhúzódik.

Benvolio
Benvolio Tue, 2012-08-28 23:15

Szia. ha hőlégkeverésen sütöm foliával, akkor meddig süssem alatta?

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-09-16 11:44

Ezt az őrült jó receptet most fedeztem fel,és nagyon jónak tűnik.Köszi szépen.Azt is, hogy leírtad azt, hogy alufóliával lefedve sütjük, majd levesszük a végén a pirulás miatt.Receptjeim közt van.Éva-Anyóca

irpapa
irpapa / irpapa Thu, 2009-11-05 21:02

Szia!

Jó kis recept, nekem is tetszik!
Megnéztem, hogy javítsam a statisztikádat. :)

Puszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-11-04 17:08

Kedves Timi!
Köszönöm a gyors válaszodat, hétvégén úgy tervezem, hogy elkészítem.
Szép napot!

panyitimi
Panyitimi / panyitimi Wed, 2009-11-04 15:11

Kedves Klarissz!

Holegkevereses sutom van.Igen le kell fedni,mert a combok eleg nehezen sulnek at. A sutesi idot bejeloltem ugyan,de akkor ugy nez ki,sajnos nem jelent meg. 180-200 fokon sutom es mielott teljesen kesz,leveszem a foliat vagy fedot es jol rapiritom a sajtot.

Te vagy az elso hozzaszolom:)Koszonom:) Orulok,hogy tetszik a recept,probald ki,nem fogsz benne/m/ csalodni:)

Udvozlettel,Timi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-11-04 14:33

Kedves Timi!
A közepesen meleg sütőben való sütés mint jelent? Hány fokon, kb. mennyi ideig, alsó-felső sütéssel vagy hőlégkeveréssel sütöd? Fóliával le kell takarni a husit?
Nagyon tetszik a recept, csak ezek az infók hiányoznak.

910
csirke 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 40 dkg
főzőtejszín 5 dl
szerecsendió 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
vaj 1 ek