Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes sárgabarackkrémleves

Tejszínes sárgabarackkrémleves
Tejszínes sárgabarackkrémleves
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán édes sárgabarackok termettek idén kis kertünkben. Ki kellett próbálnom levesként is elkészítve. Bár az erősebbik nem képviselői a családban nem rajonganak a gyümölcsös levesekért, de a kislányommal mi szívesen kanalazgatjuk.

Fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel, csak vigyázzunk, hogy ne nyomják el a barack ízét.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat kiemeljük. A gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Annyi vízbe tesszük fel főni, hogy épp ellepje.
  3. Beleszórjuk a cukrokat. A cukor mennyisége ízlés szerint növelhető. (Az én barackjaim nagyon érettek voltak, ezért elegendő volt ennyi bele.)
  4. Amint felfő, merülő mixerrel pürésítjük.
  5. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, a levesbe csorgatjuk, és hagyjuk felforrni.
  6. Behűtve, barackszeletekkel, mentalevéllel díszítve kínáljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 30 080
elküldve: 10
receptkönyvben: 257
elkészítve: 18/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sárgabarack-krémleves, tejszínes barackkrémleves, gyümölcskrémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

240
sárgabarack 1 kg
cukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
főzőtejszín 2 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
víz 5 dl