Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes sárgarépa-főzelék

Tejszínes sárgarépa-főzelék
Tejszínes sárgarépa-főzelék
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egész addig nem is hallottam sárgarépa-főzelékről, míg meg nem láttam itt a NoSalty-n egy receptet. Gondoltam kipróbálom én is, csak egy kicsit másképp. Óriási meglepetés volt, milyen finomra sikeredett. 

Remélem ízleni fog a változatom mindenkinek, aki esetleg kipróbálja!

hozzávalók / 4 adag

A főzelékhez

A rántáshoz

ajánlat

Szerintem önmagában is megállja a helyét, de ehetjük akár virslivel, sült hússal vagy fasírttal is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított sárgarépákat lereszeljük, majd a fokhagymával együtt vajon megdinszteljük. 
  2. Felöntjük 0,8 liter vízzel és 2 dl főzőtejszínnel, ízlés szerint fűszerezzük ételízesítővel, cukorral, sóval, borssal, őrölt köménnyel, petrezselyemzölddel, majd puhára főzzük.
  3. Világos rántást készítünk, hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, majd felöntjük hideg vízzel.
  4. A rántást belekeverjük a főzelékbe, majd addig forraljuk, míg a sűrűsége megfelelő nem lesz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 631
elküldve: 2
receptkönyvben: 52
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Cerise

Mióta szakács: 2012.03.07.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sárgarépa-főzelék tejszínesen, répafőzelék, répapüré

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

380
sárgarépa 35 dkg
főzőtejszín 2 dl
fokhagyma 4 gerezd
víz 0.8 l
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
petrezselyem 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
vaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 2.5 evőkanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 2 dl