Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes sóskakrém

Tejszínes sóskakrém
Tejszínes sóskakrém
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Más, mint a többi.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sóskakrémet felolvasztjuk.
  2. Vajból, lisztből, sóból, tejből besamelmártást készítünk.
  3. Hozzáadjuk a felolvasztott sóskát, a cukrot, a citromot, végül a tejszínt folytonos habverővel való kevergetés mellett.
  4. Összerottyantjuk, és már kész is.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 59 145
elküldve: 4
receptkönyvben: 115
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

sóskamártás, tejszínes sóskamártás

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

baglyo
baglyo Wed, 2012-03-28 15:24

Kedves Éva!

Ezt a finomságot először én is édesanyámnak készítettem el, de engedve a vastaps erejének a produkciót azonnal megismételtem, természetesen duplázva a mennyiséget: az egész családnak nagyon ízlett. Nálunk is a 18 a tökéletes.
Köszönöm a receptet Neked!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-02-11 14:35

Szerintem ez ízlés dolga. Én édesanyámnak készítettem. Ő már idős asszony, aki szegény családban nevelkedett, így valószínűleg nekik az luxus volt, ha édesen készítették el ezt az ételt. Köszönöm a hozzászólást. Üdv: Évi néni

liasz
liasz Sat, 2012-02-11 10:56

Én dupla adagot csináltam belőle, és ahhoz tettem 9 dkg cukrot, és így is nagyon-nagyon édes lett. Szerintem csak ízlés szerint, apránként és közben kóstolgatva tegyük bele és már csak akkor ha majdnem kész.

538
sóska 450 g
finomliszt 2 evőkanál
vaj 5 dkg
1 csipet
tej 1 dl
főzőtejszín 1 dl
citromlé 1 fél citromból nyert
cukor 9 dkg