Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-spárgás tészta

Tejszínes-spárgás tészta
Tejszínes-spárgás tészta
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a gyors, ízletes tésztákat. Amíg a tészta fő, elkészülhet a szósz is.

 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alapanyagokat megmossuk, megtisztítjuk. A spárgát a rügy alatt 3-4 cm-től vékonyan meghámozzuk, az alsó, esetleg fás részét levágjuk, majd kb. 2 cm nagyságúra feldaraboljuk. A hagymát karikára,  a fokhagymát apróra, a sonkát csíkokra vágjuk.
  2. A tésztát bő, forrásban lévő vízben, az utasítás szerint megfőzzük. Ügyeljünk rá, hogy ne főjjön szét.
  3. Amíg a tészta fő, elkészítjük a szószt: olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, majd rövid ideig a fokhagymát is. Ezután mehet hozzá a sonka, amit kicsit megpirítunk. Hozzáadunk kb. 2 dl vizet, a darabolt spárgát, a juhtúrót, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, kis lángon, 8-10 percig pároljuk. Ha szükséges, a vizet pótoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, egyet forrakunk rajta, majd a tűzet elzárva alatta, hozzákeverjük az aprított petrezselymet.
  4. A főtt tésztával jól elkeverjük és rögtön tálaljuk.

  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 34 361
elküldve: 8
receptkönyvben: 305
elkészítve: 12/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Kandi

Mióta szakács: 2009.05.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spárgás-juhtúrós tészta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Julie1978
Julie1978 Thu, 2012-05-17 18:40

Ma készítettem el vacsorára, nagyon finom lett, a párom 2x szedett! :) Köszönöm a remek receptet!

kandi
Kandi / kandi Thu, 2011-05-05 19:54

Örülök, hogy ilyen nagy sikere van a receptnek. :)
Most kell spárgát enni, most van itt a szezonja!!!

GarfieldNiki
GarfieldNiki Wed, 2011-05-04 21:20

Ma csináltam először, és hát... nagy sikere volt! szárított sonkát tettem bele, isteni lett!köszönöm!

fukung
fukung Mon, 2011-04-25 20:29

Isteni ez a recept, már nagyon sokszor elkészítettem és egyszerűen nem lehet megunni!!! :) Most készül idén az első..nyammmm!!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-06-15 09:53

Ma krémleves lesz spárgából , és ez a csoda.Igaz, zöld színűből mind a kettő, de most ezt kaptam.Remélem jó lesz.Éva

kandi
Kandi / kandi Wed, 2010-04-28 10:02

Szia Csilla! Tegnap mi is belaktunk az idei első spárgás tésztánkkal. Most 3-4 szál szárzellert is tettem bele, de csak addig főztem, amíg éppen, hogy nem volt ropogós. Finom lett. Érdemes kipróbálni! :)

csillatanko@yahoo.com
csillatanko@yahoo.com Tue, 2010-04-27 22:53

szia, Kandi, éppen telehassal írok, mert nekem is nagyon jól sikerült a recepted:) mivel vegetariánus vagyok, a sonka helyett növényi hús utánzatot tettem bele, és tejföllel öntöttem fel a végén. Tettem bele egy kis szószsürítöt. Idén is divat a spárga ;)

kandi
Kandi / kandi Tue, 2009-05-05 16:44

Örülök, hogy ízlett, azóta már elkészült a spárgakrémleves idei változata is.
De hát mikor egyen spárgát az ember gyermeke, ha nem akkor, amikor szezonja van!!! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-05-05 16:18

Köszönöm a receptet. Nagyon finom étel.

Mivel nem volt itthon tejszín, olaj és tejszín helyett vajat és tejet használtam.

787
zöldspárga 2 csomag
újhagyma 5 db
fokhagyma 4 gerezd
sonka 20 dkg
juhtúró 10 dkg
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 3 ek
penne 50 dkg