Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-szalonnás-zöldborsós tészta

Tejszínes-szalonnás-zöldborsós tészta
Tejszínes-szalonnás-zöldborsós tészta
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "maszatos" tészta, ahogy a párom hívja. Imádja ezeket, gyors és könnyű elkészíteni!:)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük. A szalonnát nagyon vékony darabokra vágjuk.
  2. Egy lábasba tesszük nagyon pici olajjal, mert a szalonnának úgyis kisül a "szaftja", majd hozzáadjuk a zöldborsót, és együtt pirítjuk.
  3. Majd hozzáöntjük a tejszínnel elkevert majonézt, sózzuk és borsozzuk. Jól összekeverjük, majd 3 dl tejet hozzáadunk.
  4. Forraljuk, majd a maradék tejbe elkeverjük a lisztet, kiszedünk a meleg tejszínes léből, és elkeverjük vele, majd hozzáadjuk a szószhoz, hogy besűrítsük.
  5. Hagyjuk sűrű kevergetés mellett a tűzön, amíg egyet rottyan. Majd ráöntjük a kifőtt tésztára, és alaposan összekeverjük, és már tálalható is. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 281
elküldve: 3
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes fusilli, borsós tészta szalonnával, szalonnás fusilli tejszínesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

889
fusilli tészta 50 dkg
kolozsvári szalonna 30 dkg
zöldborsó 40 dkg
főzőtejszín 5 dl
tej 4 dl
finomliszt 3 evőkanál
majonéz 2 ek
napraforgó olaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint