Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes szárnyas raguleves vargányagombóccal

Tejszínes szárnyas raguleves vargányagombóccal
Tejszínes szárnyas raguleves vargányagombóccal
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családunkban nagy népszerűsége van ennek a finom, tartalmas levesnek. Könnyen elkészíthető, és egészséges alapanyagokból készül. Aki szereti, esetleg tovább dúsíthatja lúdgége tésztával is, de ez elmaradhat. A férjem tésztaimádó, ezért neki úgy készítem, a lányom nem igazán szereti a leveseket, de ezt sohasem hagyja ki. 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A gombóchoz

ajánlat

Mindenkinek jó szívvel ajánlom, aki szereti a finom és tartalmas leveseket. Időseknek és gyermekeknek egyaránt, mivel egészséges alapanyagokból készül, de egy fárasztó nap után nekünk, dolgozó embereknek is, mert tápláló és könnyen elkészíthető! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat és a felkarikázott zöldségeket a gombával együtt olívaolajon lepirítjuk, és megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, liszttel, majd tovább pirítva felengedjük csontlével vagy vízzel.
  2. Ízlés szerint fűszerezzük, lehetőleg friss fűszernövényekkel és borssal, ételízesítőt és kevés sót is adunk hozzá. Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldbabot, zöldborsót és a félbevágott kelbimbót is. Takaréklángon lassan tovább főzzük.
  3. Közben elkészítjük a gombócokat a következő módon: a burgonyát héjában megfőzzük és megtisztítjuk. A vargányagombát kevés olívaolajon megpároljuk, őrölt borssal, sóval ízesítjük, és kevés petrezselyemmel megszórjuk. A burgonyát még melegen áttörjük, hozzáadjuk a párolt gombát, egy egész tojást, és annyi lisztet, hogy jól formázható anyagot kapjunk.
  4. Egy lábasban vizet forralunk, sót teszünk bele, és lisztezett kézzel kis gombócokat formázunk. Körülbelül 10-12 perc alatt megfőnek, ezután kivesszük és leöblítjük hideg vízzel.
  5. A főzőkrémhez egy tojássárgáját adunk, és alaposan elkeverjük. Ezután finom szűrőn a levesbe engedjük. A levest átkeverjük, hogy a tejszín szépen feloldódjon. A gombócokat beletesszük, és tárkonnyal ízesítjük. Forrón tálaljuk!
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 621
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicaboszi

Mióta szakács: 2013.03.30.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
receptverseny: Hulala receptverseny
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

raguleves, tejszínes csirkeraguleves, szárnyas raguleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

383
csirkeszárny 50 dkg
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
zöldbab 5 dkg
zöldborsó 5 dkg
gomba 10 dkg
kelbimbó 5 dkg
tojás 1 db
növényi tejszín 0.5 dl
olívaolaj 1 ek
petrezselyem 1 csokor
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
tárkony 1 kk
ételízesítő 2 teáskanál
2 kávéskanál
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
csontlé 15 dl
burgonya 2 közepes db
vargánya gomba 10 dkg
olívaolaj 2 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
tojás 1 db
teljes kiőrlésű liszt 5 dkg