Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes szedertorta

Tejszínes szedertorta
Tejszínes szedertorta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finom tortát a 21. születésnapom alkalmából készítettem el, aminek nagy sikere volt.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, sót, mandulában elkevert sütőport.
  2. 26 cm-es tortaformába öntve kb. 30 percig sütjük. Rácson hűlni hagyjuk.
  3. Néhány szedret félreteszünk. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral. A zselatint vízzel elkeverjük, megduzzasztjuk, folyóssá melegítjük, és a tejszínhabhoz csurgatjuk.
  4. A szedret óvatosan belekeverjük, majd a tortalapra simítjuk a krémet. A tetejét a félretett szederrel díszítjük.
  5. Hűtőben dermesztjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 450
elküldve: 1
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

kirzsuzs

Mióta szakács: 2013.11.19.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes szedres torta, szedertorta tejszínes krémmel, szülinapi szedertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

978
margarin 15 dkg
cukor 20 dkg
tojás 4 db
1 csipet
mandula 30 dkg
sütőpor 1 teáskanál
szeder 50 dkg
zselatin 1 ek
víz 3 evőkanál
cukor 15 dkg
habtejszín 4 dl