Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes szőlőkrémleves

Tejszínes szőlőkrémleves
Tejszínes szőlőkrémleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha közeledik az ősz, megjelenik a piacon a hazai szőlő. Nem is sejtettem, hogy ilyen ízletes, pikáns krémlevest lehet belőle főzni. Aki édesebben szereti, tehet több mézet bele.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálaláskor megszórhatjuk pirított tökmaggal vagy mandulaforgáccsal, fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen!
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Leszemezzük szőlőt, és 1 liter vízben, csipet sóval feltesszük főni. Nem sok kell neki, 5-10 perc alatt megfő.
  2. Egy másik edényben összekeverjük a tejszínt és a keményítőt, majd erre rászűrjük az összeturmixolt szőlőlevet, vagy használjunk paradicsom passzírozót.
  3. Mézzel, fahéjjal és őrölt szerecsendióval ízesítjük, és az első rottyanásig főzzük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 398
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes-tejszínes gyümölcskrémleves, szőlős krémleves, tejszínes krémleves szőlőből

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

283
szőlő 1 kg
víz 1 l
méz 2 ek
fahéj 1 kávéskanál
szerecsendió 1 csipet
étkezési keményítő 1 evőkanál
főzőtejszín 2 dl
1 csipet