Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-tárkonyos répakrémleves

Tejszínes-tárkonyos répakrémleves
Tejszínes-tárkonyos répakrémleves
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a krémleveseket. Ez a verzió bármely zöldséggel helyettesíthető.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk. Kevés olajon az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát dinszteljük. Hozzáadjuk a karikára vágott répát, és hagyjuk még pár percig dinsztelődni. Majd felöntjük kb. 2 l vízzel. Ízlés szerint sózzuk, adunk hozzá 1 db leveskockát + apróra vágott petrezselyem zöldjét.
  2. Kb. 45 perc alatt puhára főzzük, és hozzáöntjük a főzőtejszínt. Mivel turmixoljuk az egészet, így nem fontos külön kikeverni a tejszínt levessel, esélye nincs, hogy csomós maradjon. 2-3 perc alatt botmixer segítségével krémes állagot kapunk. Hozzáadjuk a nagy csipet tárkonyt, és újraforrásig főzzük.
  3. Tálaláskor levesgyöngyöt vagy pirított zsemlekockát/kenyérkockát rakunk rá. Aki még pikánsabban szereti, reszelhet rá sajtot is.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 819
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Barbi84

Mióta szakács: 2014.12.16.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

répakrémleves tárkonnyal, zöldségkrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

265
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
sárgarépa 12 közepes db
petrezselyem 1 csokor
víz 2 l
főzőtejszín 200 ml
tárkony 1 csipet
0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
napraforgó olaj 5 ek