Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes tejfölkrém eperpürével

Tejszínes tejfölkrém eperpürével
Tejszínes tejfölkrém eperpürével
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept eredete: Dr.Oetker- Desszertek.

hozzávalók / 4 adag

A krémhez

Az eperpüréhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémhez: a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A tejhez adjuk a tejfölt, porcukrot és a vanília kikapart magját, botmixerrel jól átdolgozzuk.
  2. A kicsavart zselatint felolvasztjuk, apránként hozzákavarjuk a tejes-tejfölös masszát. Hűlni hagyjuk. Mikor a krém kezd zselésedni, óvatosan hozzákavarjuk a kemény habbá vert tejszínt. 4 hideg vízzel kiöblített formába osztjuk, és legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük.
  3. Az eperpüréhez: az epret megmossuk, hagyjuk szűrődni. Az epret megtisztítjuk, durva darabokra vágjuk, majd a porcukorral és a citromlével pürésítjük. A pürét sűrű szűrőn átszűrjük, majd hozzákeverjük a likőrt.
  4. A tányérokat megszórjuk porcukorral. A krémet tányérokra borítjuk, köré locsoljuk a pürét. Az eperrel garnírozzuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 663
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejfölkrém tejszínnel és epres pürével, tejfölös desszertkrém eperrel, tejfölkrém tejszínnel és eperszósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

299
lapzselatin 4 db
tej 150 ml
porcukor 3 ek
tejföl 150 g
habtejszín 150 g
vanília 1 db
eper 250 g
porcukor 3 ek
citromlé 1 citromból nyert
cointreau 1 ek
eper 20 dkg
porcukor 4 teáskanál