Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes tejkaramella szelet sütés nélkül

Tejszínes tejkaramella szelet sütés nélkül
Tejszínes tejkaramella szelet sütés nélkül
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek próbálkozni, valami újat alkotni, mivel az ízek a fejemben összeállnak! :) A megszokottól eltérőt, de finomat szerettem volna készíteni meglepetésnek, s ez pattant ki az agyamból! :) A meglepetés sikerült, mindenkinek nagyon ízlett, s bevallom, nekem is - ne vegyétek szerénytelenségnek! Próbáljátok ki, garantálom, többször terítékre kerül e finomság! :) 

hozzávalók / 6 adag

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a piskóták mártogatásához

Tetejére, díszítéshez

  • 4 ek cukor (kristálycukor)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémmel kezdjük, hogy amíg majd hűl, közben tudjuk végezni a többi műveletet. A cukorból karamellt készítünk: feltesszük egy lábasba (amelyikbe belefér bőven a krém, s majd a felvert tejszín 2/3 része is) közepes tűzön olvadni. Először nehezen olvad, aztán hirtelen kezd, ezért ne hagyjuk magára, nehogy megégjen, ne legyen nagyon sötét színű! Ha megolvadt, óvatosan hozzáöntünk 4 dl tejet, s tartalék lángon (villanynál alacsony hőfokon) hagyjuk, hogy a karamellünk feloldódjon.
  2. Ez idő alatt a maradék 4 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat, majd a tejben feloldódott karamellhez öntjük, felfőzzük állandó kevergetés közben, mint a pudingot szoktuk - így sűrítjük be a karamellt. Még melegen a vajat hozzáadjuk, szép selymesre összekeverjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. Ha kihűlt, a kemény habbá vert tejszín 2/3-ad részét a karamelles krémhez adjuk, jól összekeverjük, hogy egynemű krémet kapjunk. Betesszük a hűtőbe, amíg elkészül a többi része a sütinknek.
  4. A piskóták mártogatásához a száraz hozzávalókat jól összekeverjük, a vízzel felöntjük, jól összekeverjük, feltesszük melegedni, ha felforrt, levesszük a tűzről, s a vajat beletesszük, hagyjuk felolvadni, kevergetés közben. Egy kissé állni hagyjuk, hogy hűljön, de amikor már a kezünk bírja a meleget, megkezdhetjük a sütink összeállítását.
  5. Összeállítás: egy megfelelő tálcára (mert nem fog kifolyni, ezért lehet erre is - én tálcát használtam) vagy magas falú tepsibe (amelyikben elfér két sorban - 2x9 - 18 darab piskóta), lerakjuk megmártogatott piskótákat (18 darabot) az elkészített lében, erre a karamelles krémünket (melyet kivettünk a hűtőből) egyenletesen rákenjük. Erre ismét jön a 18 db megmártogatott piskóta, majd egy kevés karamellkrémmel a tetejét, oldalát vékonyan bekenjük, s végül a felvert tejszínhab maradék 1/3-át a tetejére elkenjük egyenletesen, nem kell szép simára, hanem kissé borzasra.
  6. Jöhet a díszítés legvégül: a 4-5 evőkanál kristálycukorból karamellt készítünk, s még melegen - dermedés előtt, igyekezzünk, hogy még csurgatható legyen, mert gyorsan dermed - kis kanállal vékonyabb sugárban, a tejszínhab tetejére csurgatjuk össze-vissza. Fóliával letakarva hűtőbe tesszük - lehetőleg egy éjszakára, így célszerű este elkészíteni -, hogy a krém megdermedjen, a piskóta megpuhuljon! Ízlés szerint szeleteljük, tálaljuk!
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 609
elküldve: 3
receptkönyvben: 60
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás habos süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2015-08-30 11:54

Köszönök szépen mindent! Az én lelkiismeretem tiszta, mint a játékban való részvételem is!!! :)

848
tejszínízű pudingpor 2 csomag
tej 8 dl
cukor 10 ek
teavaj 10 dkg
habtejszín 5 dl
habfixáló 2 csomag
babapiskóta 36 db
teavaj 5 dkg
víz 3 dl
cukrozatlan kakaópor 1 ek
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 3 ek
cukor 4 ek