Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-túrós ribizlitorta

Tejszínes-túrós ribizlitorta
Tejszínes-túrós ribizlitorta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érik nálunk a málna és a ribizli. Kislányom kívánsága volt ez a finom, könnyű gyümölcsös torta.  Mindenkinek ajánlom!!!
Bármilyen gyümölccsel ki lehet próbálni!!!

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját a cukorral habosra keverjük és hozzácsurgatjuk az olajat. A fehérjét habbá verjük.
  2. A lisztet, a sütőport és a kakaóport elkeverjük. Majd a fehérjehabbal váltakozva a tojássárgájához keverjük.
  3. Egy tortaformát kikenünk és kilisztezünk. Beleöntünk a masszát. Kb. 30 perc alatt megsütjük.  Hagyjuk kihűlni.
  4. A tejszínhabot a porcukorral a habfixálóval keményre verjük. A túrót villával fellazítjuk és a habhoz keverjük. Végül a ribizlit is hozzákeverjük.
  5. A kihűlt tortalapot kettévágjuk. A krém felét rákenjük. Rátesszük a levágott másik felét és azt is bekenjük a krémmel.
  6. Végül díszítjük ribizlivel, csokidarával, cukorgyönggyel /én málnát is raktam rá/.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 869
elküldve: 3
receptkönyvben: 232
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

andy011

Mióta szakács: 2009.06.21.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

elszakadtapalacsinta
elszakadtapalacsinta / elszakadtapalacsinta Thu, 2011-06-09 16:49

Megcsináltam, várom, hogy hűljön a tészta, mindjárt összerakom.
A tésztánál elfelejtettem, hogy külön kéne a fehérjét felverni, így aztán szétválasztás nélkül csináltam meg, de így is szép magasra sült.
A krémmel volt egy kis gondom, de nem a recept hibája: rossz minőségű habtejszínt vettem, sajnos ez volt az egyetlen fajta az üzletben (penny). Betúrósodott felverés közben, pedig a szav.ideje még messze nem járt le :s Ízre rendben van, úgyhogy nagyon remélem, hogy így is finom lesz, ribizlit és fekete ribizlit keverek hozzá (plusz lepasszíroztam pár maréknyi gyümölcsöt, és a levét kikevertem még egy kis zseléfix-szel is, a biztonság kedvéért ezt hozzákevertem a tejszínes-túrós krémhez).
Köszi a receptet!:)

Kephera
Kephera Mon, 2010-12-06 13:59

Meg is van mint sütök karácsonykor a vendégeknek. Bár félő, hogy a fagyasztott málna, ribizli összeszottyad majd a tetején. Mert hát ugye tél van és frisset nem nagyon tudok rárakni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-07-08 14:58

Nagyon finom lett.:) Ez egy egyszerű de nagyszerű recept! :)
Tényleg mindenkinek ajánlom;)

945
tojás 5 db
cukor 4 ek
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
tehéntúró 25 dkg
habfixáló 2 csomag
habtejszín 5 dl
porcukor 2 ek
piros ribizli 50 dkg