Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes túrótorta gyümölcsökkel

Tejszínes túrótorta gyümölcsökkel
Tejszínes túrótorta gyümölcsökkel
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyim 78.születésnapjára készült ez a könnyű nyári torta. Nem túl édes, könnyű, gyümölcsös, a túrótól pedig friss és üdítő.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

A kapcsos tortaformát kibélelhetjük sütőpapírral a torta betöltése előtt, így könnyebb kivenni a kész tortát belőle. Akkor pedig csak egyszerűen lehúzzuk a papírt a tortáról, és már díszíthetjük is kedvünkre. Én most szedret, málnát, ananászt és őszibarackot tettem a tetejére.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, előkészítünk egy sütőpapírral bélelt sütőlemezt, amire a tortaforma segítségével kört rajzolunk. Ha van akkora a tepsi, hogy kettő kör kifér egymás mellé, akkor szuper, ha nincs, akkor még egy sütőpapírra szükségünk lesz. Erre is rajzoljuk meg a  kört. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A sárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral és a cukor 1/3 részével.
  3. A tojásfehérjét félig felverjük, hozzáadjuk a maradék cukrot és kemény habbá verjük.
  4. A tojássárgához egy kevés habot hozzákeverünk bátran, majd a többi habot nagy mozdulatokkal már óvatosan beleforgatjuk. A lisztet is hozzáadjuk, és simára keverjük, de ne törjük össze a habot.
  5. Kettévesszük a masszát, és a megrajzolt köröket egyforma vastagon kikenjük vele.
  6. Megsütjük egyenként.
  7. A kisült piskótákról lehúzzuk a papírt, és ugyanerre a papírra visszafordítva hagyjuk kihűlni mindkettőt. A tortaforma aljának segítségével levágjuk a felesleges széleket, hogy pontosan akkora piskótáink legyenek, amekkora a tortaforma.
  8. A kapcsos tortaforma aljába beletesszük az egyik lapot.
  9. A zselatint a vízzel egy lábaskába tesszük, picit hagyjuk megduzzadni.
  10. A túrót kikeverjük a vaníliás cukorral, porcukorral, a feldarabolt barackkal. A zselatint forrásig melegítjük.
  11. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a zselatint gyors mozdulatokkal belekeverjük a túróba.
  12. Ekkor egy kevés habot is hozzákeverünk, nem baj, ha törik, majd a többi habot is hozzákeverjük óvatos mozdulatokkal.
  13. A krém felét az előkészített piskótalapra kenjük, rátesszük a másik piskótalapot, kissé megnyomkodjuk, hogy szép egyenletes legyen. Erre kerül a krém másik fele. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, vagy akár egy éjszakára is.
  14. A zseléport 2 ek cukorral és vízzel felfőzzük, a csomagolás utasítása szerint.
  15. Az előkészített gyümölcsökkel kirakjuk a torta tetejét, majd a zselét egy ecsettel szépen rákenjük. Ne önsük nyakon vele, csak fényezzük le a gyümölcsöket. Ismét hűtőbe tesszük dermedésig.
  16. A maradék tejszínt a habfixálóval felverjük. A tortakarikát óvatosan levesszük a tortáról, és körbekenjük a tejszínhabbal. Az édes piskótamorzsával bepanírozzuk az oldalát, de ezt el is hagyhatjuk.
  17. Habrózsákkal lehet még a tetejét is díszíteni. Tálalásig hűtőben tároljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 814
elküldve: 2
receptkönyvben: 129
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös tejszínes túrótorta, gyümölcsös túrótorta tejszínnel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

288
tojás 4 db
finomliszt 8 dkg
cukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
növényi tejszín 4 dl
zselatin 10 g
víz 1 dl
tehéntúró 25 dkg
őszibarack 2 db
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
növényi tejszín 1 dl
habfixáló 0.5 csomag
tortazselé 1 csomag
cukor 2 ek
víz 2 dl
málna 25 dkg
babapiskóta 4 db