Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes újkrumpli saláta

Tejszínes újkrumpli saláta
Tejszínes újkrumpli saláta
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lajos Mari 99 saláta című kötetéből származik a recept. Eredeti címe újburgonya-uborka-paradicsom saláta, de mivel a tejszín íze dominál az öntetben, ettől nagyon krémes és lágy lesz az egész, én átkereszteltem a fogást.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az újburgonyát alaposan megmossuk és sós vízben, héjában megfőzzük.
  2. Még melegen megpucoljuk és ha nem aprók a szemek, felkockázzuk a krumplit, majd meglocsoljuk a borral.
  3. Felkockázzuk az uborkát és a paradicsomot, felaprózzuk a petrezselymet.
  4. Mikor a krumpli kihűlt (20-30 perc, közben keverjük meg, hogy mindenhol érje bor), hozzákeverjük a többi zöldséget és a petrezselymet.
  5. Elkeverjük a majonézt a tejszínnel, Worcester szósszal és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, majd a zöldségekre öntjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 876
elküldve: 0
receptkönyvben: 250
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

újburgonya-uborka-paradicsom saláta, tejszínes újkrumpli saláta paradicsommal és uborkával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Roli73
John / Roli73 Wed, 2011-11-30 08:46

Nagyon ütős saláta, nagyon ízlett, köretnek ettük hús mellé.
Érdekes, hogy a majonézes saláták többnyire másnapra lesznek igazán jó. Ez a sali ezzel ellentétben másnapra vesztett az élvezeti értékéből.
Feltétlen aznap fogyasztandó, biztos hogy nem utoljára csináltam.

durcs
Durcsó / durcs Wed, 2011-11-30 12:27

Kedves Roli, örülök nagyon, hogy ízlett! Biztos a tejszín miatt a legjobb frissen. Üdv, Durcsó

Baribon
Baribon / Baribon Fri, 2010-07-23 12:36

Köszi a receptet, nagy sikert aratott nálunk aztóa többször kérték! Jó ötlet nagyon a tejszín!
Próbáld ki tonhallal is, úgy is isteni!

173
újkrumpli 50 dkg
kígyóuborka 20 dkg
paradicsom 20 dkg
petrezselyem 1 csokor
fehérbor 0.5 dl
majonéz 3 ek
főzőtejszín 3 ek
worcestershire-szósz 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint