Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-vajas karamellöntet

Tejszínes-vajas karamellöntet
Tejszínes-vajas karamellöntet
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imááááááádom a karamellt!!!! Omlósan, szájban olvadósan, folyósan, selymesen, töményen!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen töltetlen tortára (túró- sajt-, joghurttorta), rizsfelfújtra, fagyira, kalácsra, és kinek mire tetszik!

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot alacsony lángon feltesszük karamellizálni. Türelmesen várjuk, hogy  megolvadjon és egyenletes aranyszínt érjen el, majd kicsit lehúzzuk a tűzről és amikor már nem tűzforró, hozzáadjuk a vajat.
  2. Visszatesszük a vajas karamellt, és lassan hozzáöntjük a tejszínt. Összeforraljuk.
  3. Ha sűrűbb állagú öntetet szeretnék, akkor kevesebb (3-4 dl) tejszínt használunk, vagy tovább forraljuk. (Kihűlés után kicsit magától is sűrűsödik.)
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 728
elküldve: 2
receptkönyvben: 190
elkészítve: 0/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellöntet, karamellszósz, tejszínes karamellöntet

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

linka85
linka85 Tue, 2012-12-11 08:15

Tegnap megcsináltam. Fahéjas almakompóttal töltött palacsintával tálaltam egy kis tejszínhabbal. Isteni édesség. Még az ünnepi asztalra is kiváló. Próbáljátok ki! Nagyon finom.

552
cukor 10 dkg
vaj 5 dkg
habtejszín 5 dl