Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes vegyesbab leves

Tejszínes vegyesbab leves
Tejszínes vegyesbab leves
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet kép nélkül találtam, és ahogy magam elé képzeltem, nagyon megtetszett. Az íze is van olyan jó.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra, és félrerakjuk.
  2. A zsíron megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, amit állandóan keverve csak egy pár másodpercig pirítunk, nehogy megégjen.
  3. Felöntjük a húslevessel. Belerakjuk az újkrumplit (amit csak alaposan meg kell mosni, és ha nem nagyobb mint 3 cm, akkor egészben lehet hagyni), meg a sárgarépát hasábokra vágva. Mikor felforr, kis lángon 10 percig főzzük.
  4. Közben megtisztítjuk, megmossuk a babokat, és egyenlő nagyságú darabokra tördeljük. Belerakjuk a levesbe, és még 10 percig főzzük.
  5. Belekeverjük a tejszínt, amivel 1 percig forraljuk. Tálaláskor a pirított szalonnadarabokkal megszórjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 804
elküldve: 1
receptkönyvben: 82
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséges bableves, tejszínes bableves zöldségekkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

223
bacon 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
zöldbab 50 dkg
sárgarépa 3 db
alaplé 3 l
újkrumpli 50 dkg
főzőtejszín 1 dl