Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-zöldborsós lazac krumplipürével

Tejszínes-zöldborsós lazac krumplipürével
Tejszínes-zöldborsós lazac krumplipürével
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyre többet lehet arról olvasni, hogy Magyarországon milyen ritkán fogyasztunk halat. Emlékszem gyerekkoromban szinte csakis karácsonykor készült nálunk halászlé és rántott hal. Az is az ünnepre való tekintettel, és kizárólag  pontyból. Igaz abban az időben tengeri halakról szinte nem is hallottunk. Manapság már könnyű helyzetben vagyunk mi halkedvelő háziasszonyok, mert a halpiacokon és nagyobb bevásárlóközpontokban ízlésünk szerint válogathatunk az édes vízi és tengeri halak között. Nekem egyik nagy kedvencem a lazac, melyet most egy tejszínes-zöldborsós szószban készítettem el, és krumplipürével tálaltam.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lazacszeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk állni kb. fél órát, hogy az ízek átjárják.
  2. A póréhagymát szeleteljük fel vékonyra. Amennyiben fagyasztott zöldborsót használunk, akkor szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
  3. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt póréhagymát, és pároljuk üvegesre.
  4. Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a zöldborsót, majd öntsük fel az alaplével és a tejszínnel. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. Ezután helyezzük bele a lazacszeleteket, majd forraljuk fel. Amikor már felforrt, mérsékeljük a hőfokot, majd fedjük le a serpenyőt, és 15-20 perc alatt főzzük készre. (Főzés közben néha kicsit rázogassuk meg a serpenyőt, de kevergetni nem szabad, mert szétesik a hal húsa.)
  6. Végül szórjuk meg az elkészült ételt apróra vágott snidlinggel, és szintén rázogassuk kicsit össze a szafttal.
  7. Közben készítsük el a krumplipürét, és tálalásig tartsuk melegen.
  8. Tálaláskor kanalazzuk a krumplipürét a tányérra, majd helyezzük rá a lazacszeletet, és locsoljuk meg a zöldborsós-tejszínes szósszal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 16 168
elküldve: 35
receptkönyvben: 457
elkészítve: 16/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes lazacfilé, zöldséges laza burgonyapürével, tejszínes hal borsóval

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sat, 2013-09-07 16:25

Perceken belül megérkeznek a vendégeink, ezt fogom tálalni. Remélem mindenkinem ízleni fog, az illatából ítélve isteni...

sznuk
sznuk Tue, 2013-06-11 12:16

Kedves Gizi!
A citromlét mikor adod hozzá? köszi

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Thu, 2013-06-13 20:16

Kedves Sznuk! Sajnálom hogy kimaradt a receptből a citromlé, ezért elnézésedet kérem. A lazacszeleteket csorgatom meg a sózás és a borsozás előtt a citromlével. Persze ízlés szerint a készülő ételt is ízesítheted citrommal, rontani nem fog az ízén az biztos.

sznuk
sznuk Sun, 2013-06-16 13:52

Köszönöm! Már elkészítettem elején végén citrommal :). Isteni lett! Köszönöm a receptet!

Zsezseb
Zsezseb Mon, 2013-06-03 11:09

Kedves Gizi!

Nem igazán szeretem a halat, de pár hete eldöntöttem, hogy szépen hozzászoktatom magam a halételekhez az egészséges életmód jegyében. A Te recepted volt az első "áldozatom", nagyon szuper lett, jóízűen ettük meg, szóval köszönöm a tippet! :)

Üdv, Zsezse

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Thu, 2013-06-13 20:14

Kedves Zsezseb! Nagyon köszönöm hogy az én receptemet választottad az "első áldozatnak"!!! Örülök, hogy nem kellett csalódnod, és jóízűen fogyasztottátok el. Én nagyon szeretem a halat, legfőképpen a lazacot és a pisztrángot készítem többféleképpen. További jó barátkozást kívánok Neked is a halas ételekkel.

581
lazac 40 dkg
póréhagyma 1 db
zöldborsó 30 dkg
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
olívaolaj 2 ek
csirke alaplé 1.5 dl
főzőtejszín 150 ml