Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes zöldséges sertésfalatok ananásszal

Tejszínes zöldséges sertésfalatok ananásszal
Tejszínes zöldséges sertésfalatok ananásszal
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alábbi étel elkészítéséhez pulyka-, csirke- vagy sertéshúst is használhatunk. Én sertéstarja szeleteket vágtam vékony csíkokra.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként kifőtt tésztát vagy párolt rizs ajánlok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk, a vörös- és lila hagymát félfőre, a répákat vékony szeletekre, az újhagymát a zöldjével együtt vastagabb szeletekre vágjuk. A paprikát és ananászt felkockázzuk. Ha konzerv ananászt használunk, a levét csepegtessük le.
  2. Az olajon pirítsuk fehéredésig a húst, majd sózzuk, borsozzuk, öntsük alá a bort, és fedő alatt pároljuk puhára. Az elfőtt levet vízzel pótoljuk.
  3. Ha a hús megpuhult, adjuk hozzá a répákat, majd pár perc párolás után a hagymákat és a paprikát is keverjük bele, öntsük bele a főzőtejszínt, és állandó keverés mellett főzzük puhára a benne lévőket.
  4. Végül adjuk hozzá az ananászt, és szórjuk meg felaprított metélőhagymával.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 723
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes tarja ananásszal, ananászos sertéstarja tejszínesen, tejszínes sertéshús ananásszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

515
sertéstarja 60 dkg
napraforgó olaj 3 ek
fehérbor 2 dl
vöröshagyma 1 közepes db
lila hagyma 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
újhagyma 3 közepes db
paprika 3 közepes db
ananász 1 db
főzőtejszín 5 ml
metélőhagyma 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 3 dl