Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínhabos almás krémes

Tejszínhabos almás krémes
Tejszínhabos almás krémes
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom és nem túl bonyolult. Dekoratív sütemény.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 6 tojásból piskótát sütünk úgy, hogy a tepsi sütőpapírral bélelt aljára almaszeleteket teszünk. Ha a tészta megsült, az almás része kerül felülre.
  2. A pudingot a vízzel és 2 evőkanl cukorral felfőzzük. A tojásfehérjéből 4 evőkanál cukorral kemény habot verünk, és még melegen a pudinghoz keverjük. Ezt a masszát a tészta tetejére kenjük.
  3. A végén habtejszín kerül a süti tetejére. Fahéjjal meghintve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x25 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 36 925
elküldve: 11
receptkönyvben: 649
elkészítve: 15/24
Facebookon megjelent: 1

szakács

Pető Valéria

Mióta szakács: 2011.03.05.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos almás szelet, almás-tejszínhabos sütemény

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anyika39
Anyika39 / anyika39 Tue, 2014-04-08 16:33

Köszönöm, hogy megosztottad ezt az isteni finom almás süti receptet. Most találtam csak rá, de nagyon örülök neki, mert végre nem csak az unalomig sütött almáspitébe és máglyarakásba tudom felhasználni a már kissé ráncos almákat :-)
Ja és nálam mindig van a fagyasztóban maradék tojásfehérje, aminek a felhasználása többé nem jelent gondol!!!! :-)

Bévi48
mamuka / Bévi48 Mon, 2012-09-10 13:17

Ha jól számolom,akkor lényegében 12 db tojás kell a sütihez,6 a piskótába és 6 tojásnak csak a fehérje. Kár,mert szívesen elkészíteném,de iszonyat drága most a tojás. Esetleg a tojáshab helyett tejszínhab keverve a hideg krémbe????

És a legfontosabb: cukor nem kerül a piskóta tésztájába?

Barbica
Barbica Sun, 2012-11-18 13:54

Bévi 48, én max 8 tojásból csinálom a piskótát ( 8 tojás sárgája 8 ek cukorral kikeverem, esetleg még egy cs. vaníliás cukor bele, a 8 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem, a 8 ek lisztet a sütőporral összeszitálom, elkeverem és végül ezt a három elegyet összedolgozom, hogy a tojásfehérje ne törjön.
A krémnek én pudingot főzök , bele csak vajat teszek és azt kenem a tetejére .Nem szoktam tejszínt is rakni, de szerintem ez ízlés kérdése. Van, hogy csak egy tasak pundingot csinálok, így nem lesz olyan magas, de nem is az a lényeg, hanem isteni finom és elég a vékony réteg is nekünk gyorsban:D
Nyáron én szoktam ezt a receptet frissen fáról szedett meggyel csinálni, mert a fagyasztott már nem olyan , és nekem azzal még finomabb !nyami :D

Szabó Mária32
Szabó Mária32 Sun, 2011-08-21 13:54

A képet elnézve nem úgy néz ki hogy az alma a tetején lenne mert ha krém és hab jón még az alma tetejére akkor magasabb kellene hogy legyen.

jakabjanosne
jakabjanosne Sun, 2011-08-21 16:39

Az alma szeleteket vékonyan kell a tepsi aljára tenni,egyébként én alufóliával szoktam a tepsit kibélelni.
A kép alapján tökéletes a magassága,pont így kell kinéznie.

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser Fri, 2011-08-05 16:00

Nna, megsütöttem! Nagyon finom. Nekem mondjuk (ugyanennyi alapanyagból és ugyanekkora tepsiben) sokkal, de sokkal magasabb lett! Aznap még annyira nem ízlett, de másnap ...! Nyami

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser Wed, 2011-08-03 12:07

Most tettem be a sütőbe. Kíváncsian várom az eredményt. :) Én még feltúrbóztam vaníliás cukorral és fahéjjal a piskótát, valamint a krémet tejjel csinálom, és Hulala-t teszek a tetejére. Remélem, finom lesz! Ildikó

784
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
alma 1 kg
sütőpor 1 csomag
vaníliás pudingpor 4 tasak
víz 1 l
cukor 6 ek
tojásfehérje 6 db
habtejszín 3 dl
fahéj 0 ízlés szerint