Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínhabos kakaó

Tejszínhabos kakaó
Tejszínhabos kakaó
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan gyerekkorom-beli kakaót szerettem volna inni, amilyet a mama csinált mindig... egy kicsit azért felturbóztam! :D

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Szívből ajánlom mindenkinek!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kakaóport a cukorral és kevés tejjel összemelegítjük, amíg a cukor el nem olvad benne.
  2. A tejet felforraljuk és kissé kihűtjük.
  3. A tejet felhabosítjuk. (Én rúdmixerrel csináltam. Amennyi tejhab ehhez kell, annyit képes előállítani.)
  4. A pohár aljára kanalazunk a kakaóból, majd rá a tejhabot. Erre "öntünk" (fordított kanálról csurgatunk) tejet.
  5. Tetejére jó sok tejszínhabot nyomunk és az olvasztott kakaóból csurgatunk rá.
  6. Fogyasztás előtt összekeverjük, még egy jó nagy adag tejszínt nyomunk rá, és élvezzük az életet!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 119
elküldve: 1
receptkönyvben: 101
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Ikó

Mióta szakács: 2010.10.06.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mennyei kakaó, tejszínhabos kakaó, forró csoki, kedvenc kakaó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

269
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 1 ek
tej 3 dl
tejszínhab 1 ek