Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínhabos málnatorta

Tejszínhabos málnatorta
Tejszínhabos málnatorta
150 perc / előkészület: 120 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden tortakedvelőnek ajánljuk.
A főzött málnakrém darabos gyümölccsel, kenhető, nem folyós állagú töltelék. Ideális piskótákhoz.

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A málnakrém töltelékhez

A tejszínhabos krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A 16 szeletes piskóta készítése:


  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk.
  3. A tojássárgákat a cukor 2/3 részével kihabosítjuk.
  4. A tojásfehérjéket habbá verjük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a maradék (1/3 rész) cukrot, és teljesen habbá verjük.
  5. A tojásfehérjehab 1/3-ad részét fakanállal lassan hozzákeverjük a sárgájához, teljesen elkeverjük. Utána a tojásfehérjehab 2/3 részét is hozzákeverjük.
  6. Az összekevert habba óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
  7. A kész piskótatésztát 24cm-es (16 szeletes) tortaformába töltjük.
  8. Homorú alakúra húzzuk ki a piskótatésztát, hogy a kész kisült piskóta egyenletes vastag legyen és mindenhol jól átsüljön.
  9. A tortasütés 2 ütemben történjen: először 10-15 percig magasabb (160-170C), azután alacsonyabb (150C) hőmérsékleten, hogy jól átsüljön, de ne égjen meg a piskóta. (A sütés első szakaszában ne nyitogassuk a sütőajtót, mert összeesik a piskótatészta.) Tűpróbáig sütjük. Kivesszük a sütőből és rácsra fordítva (ami alulról szellőzik) hűlni hagyjuk.

Málnakrém készítése:


  1. A málnát legalább egy órára a Triple Sec-be áztatjuk, majd lecsöpögtetjük.
  2. A tojássárgákból a liszttel, a cukrokkal és a tejjel sűrű krémet főzünk. Kihűtjük, és a porcukorral habosra kevert margarint lazítjuk vele.
  3. A málnát összetörjük, pár szem kivételével hozzákeverjük, és ízesítjük a citrom levével.

Összeállítás:


  1. A kihűlt tortakarikát három lapba felvágjuk (aki szereti, egy kis Triple Sec-el meglocsolhatja a tortalapokat) és ezután megkenjük a málnakrémmel.
  2. A tejszínhabos krémhez: habbá verjük a hideg tejszínt, majd hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót.
  3. A betöltött tortát körbehúzzuk tejszínhabbal, és tejszínrózsákkal feldíszítjük a szélét. Majd a tortára feltesszük a félretett 16 db legszebb lecsepegtetett málnaszemet.
  4. A tortacsodát 1 órára betesszük a hűtőbe, majd tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 207
elküldve: 4
receptkönyvben: 243
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tejszínes málnatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

848
tojás 7 db
cukor 15 dkg
finomliszt 15 dkg
málna 30 dkg
tojássárgája 3 db
cukor 3 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 2 dl
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
cointreau 1 dl
habtejszín 10 dl
porcukor 10 dkg
habfixáló 10 g