Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínkrémes almatorta

Tejszínkrémes almatorta
Tejszínkrémes almatorta
75 perc / előkészület: 20 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc almás süti receptem. A sütési idő viszonylag hosszú, de a többi munkafázis kellemesen rövid. Nem lehet elrontani.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta összeállítása: a vajat 10 dkg cukorral, vaníliás cukorral, sóval összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a keményítőt és a sütőport. Kivajazott, kapcsos tortaformába tesszük.
  2. Az almát meghámozzuk, fél centis szeletekre vágjuk, a tésztára helyezzük.
  3. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
  4. Közben a tejszínt, 2 tojást, az 5 dkg cukrot és egy citrom reszelt héját összekeverjük egy tálban.
  5. A 30 perc sütés lejárta után a tejszínes keveréket a tortaformába öntjük, és még 25 percig sütjük a tortát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 13 760
elküldve: 7
receptkönyvben: 406
elkészítve: 17/29
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kocsis Ági

Mióta szakács: 2013.07.17.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almatorta, tejszínes almatorta, almatorta tejszínes krémmel

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gyöngyi Bt.
Gyöngyi Bt. Mon, 2017-10-23 17:37

Legalább két éve lapul a receptkönyvemben ez a recept.... Az idén végre kipróbáltam és sajnálom, hogy eddig nem tettem meg. Nagyon finom, omlós,puha. ... Köszönöm!

Babukari
Babukari Mon, 2013-09-16 10:02

Most sül,majd megírom,hogy milyen lett!Én is megszórtam fahéjjal,sőt még körtét is tettem bele,a tetejét meg megszórtam mandula szeletekkel.

Bévi48
mamuka / Bévi48 Sun, 2013-09-15 17:31

Én is éppen most nézegetem ezt a receptet,és megnyerte a tetszésemet. Ki is fogom próbálni,mert valóban egyszerű.
Talán annyit módosítanám a hozzávalókat,hogy fahéjjal megszórnám az almát,jól illene hozzá.
Mivel a tejszínből nem kell habot verni,így gondolom,a főzőtejszín is megteszi,ha csak az van otthon.

őszmanó
őszmanó Sat, 2013-09-14 19:51

Jól hangzik, csak egy kérdésem lenne: főző-, vagy habtejszín az a 2 dl tejszín?

420
vaj 8 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojás 2 db
finomliszt 10 dkg
étkezési keményítő 5 dkg
sütőpor 1 tk
alma 8 közepes db
habtejszín 2 dl
tojás 2 db
cukor 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert