Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínkrémes csokoládétorta

Tejszínkrémes csokoládétorta
Tejszínkrémes csokoládétorta
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Öcsém születésnapjára készült a torta, nem igazán szereti a tömény süteményeket, ez pedig egy igen könnyű, habos csokoládétorta! :)

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

A meggy elhagyható belőle, ha valaki nem szereti, de ízlés szerint eperrel és más gyümölccsel is pótolható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta elkészítéséhez melegítsük elő a sütőt. Míg az melegszik, keverjük össze a lisztet és a szódabikarbónát egy tálban. Válasszuk ketté a tojásokat, és verjük el a fehérjét, majd adagoljuk hozzá a porcukrot, azzal is verjük tovább szép fényesre, majd egyesével verjük tovább a sárgákkal, végül adagoljuk bele a lisztet és a kakaót, de már csak fakanállal lazán keverjük. Öntsük egy tortaformába, melynek aljára egy sütőpapírt teszünk. Megsüssük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Felverjük az 500 ml habtejszínt vagy habkrémet, cukrászhabot (ez olcsóbb azért használom).
  3. Közben vízgőzön megolvasztjuk a krémhez szükséges csokoládét, majd 5 perc hűlés után a felvert habhoz keverjük.
  4. A habhoz keverjük a porcukrot is. Kóstoljuk, meg akik még édesebben szeretik, tehetnek hozzá még cukrot.
  5. A piskótát vágjuk ketté, az aljára pedig kanalazzuk rá a krém 1/3-át!
  6. Tegyünk a krémre magozatlan meggyet.
  7. Kanalazzuk rá a krém másik 1/3-át! Zárjuk le a piskóta másik felével!
  8. A maradék krémet a tetejére kenjük a tortának, és oldalt is vonjuk be vele.
  9. Dekoráláshoz olvasszuk fel a tej és étcsokoládét. Várjunk egy keveset, majd öntsük egy márványlapra vagy sütőpapírra. Kenjük nagyon vékonyra, és hagyjuk, hogy megdermedjen. Egy kés vagy spakli segítségével toljuk fel a vékonyan megdermedt csokoládét.
  10. Szórjuk a torta tetejére, gyönyörű faforgács jellege lesz. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 39
össznézettség: 45 843
elküldve: 33
receptkönyvben: 507
elkészítve: 24/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Babybandita

Mióta szakács: 2012.04.11.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokitorta, csokoládés meggyes torta, habkönnyű krémes csokitorta

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cloudberry
cloudberry Sun, 2015-12-13 00:46

Egyszerű, nagyszerű, gyorsan elkészíthető, tökéletes szülinapi csokitorta. A csokireszelék a tetejére viszont nekem sem sikerült, mert a tejcsoki olvadás helyett szétporladt, amikor megpróbáltam az étcsokival együtt megolvasztani. De volt itthon színes tortadara, abból megoldottam a díszítést :).

atito
atito Tue, 2014-09-30 05:24

Kedves Babybandita! A legfinomabb csokoládétorta amit valaha ettem és persze készítettem. Harmadik hete találok valamilyen ürügyet az elkészítésére :-) A csokikrém nagyon könnyű, egy egész tállal meg tudnék belőle enni, a piskótát mintha cukrász készítette volna, pedig nem :-)

KNIren
KNIren Tue, 2013-11-26 10:53

Nagyon finom, a férjem szülinapján nagy kedvenc torta volt!!! Imádjuk!!!

Móki30
Móki30 Thu, 2013-05-09 11:46

Köszönet a receptért babybandita!

Az egyik kisfiam imádja a csoki tortát, de én még csokitortából eddig igazán jót nem tudtam csinálni, ezért megörültem ennek a receptet, mert egyáltalán nem bonyolult. Mivel ikerfiaim vannak, teljesen más ízlésvilággal úgy gondoltam, hogy megfelezem a krémet, nem csak ét, hanem fehér csokit is keverek külön a tejszínhabba. Alulra az egyik krém, közé a meggy, felülre a másik krém. A külsejét sötét csokis habbal vonom be, viszont fehér csokiból is csinálok forgácsot! Olyan jól elgondoltam, remélem sikerülni is fog! A másik kisfiam epres mascarponés tortát kap, így ezért ott a mascarpone és a tejszínhab egyvelegébe teszek olvasztott fehér csokit!

SurRosa
SurRosa Tue, 2013-04-23 19:30

A holnapi és a holnap utáni szülinaposaimnak most készítem. A múltkorit ketten egy ültő helyükben felfalták.

SurRosa
SurRosa Sat, 2013-04-06 19:37

Én nem változtattam semmit a recepten, és nagyon finom lett. Köszönöm!

szekszárdi bernadett
Sz.Betty / szekszárdi bernadett Sun, 2012-04-29 14:29

Kedves Babybandita!
A fénykép alapján fiatalnak tűnsz, ha nem probléma tegeződjünk:)
Kiváncsian várom a citromos receptet is.
Nagyon jó lett a torta, csak nekem kicsit soknak tűnt a hab, legközelebb dupla piskótát sütök, mert ezt nem lehet abbahagyni.
Isteni finom, és nagyon egyszerű, azóta már továbbítottam másoknak is a receptet:)

szekszárdi bernadett
Sz.Betty / szekszárdi bernadett Mon, 2012-04-23 21:11

Kedves Babybandita! Megcsináltam, nagyon ngy sikere volt. Be fogom vezetni ezt a hétkköznapokban is. Könnyü elkészíteni, és tényleg habos, könnyű. Pont a mi szánk ízének megfelö.

babybandita
Babybandita / babybandita Mon, 2012-04-23 21:13

Kedves Bernadett!

Örömmel hallom! :)
Hamarosan felrakom a hasonló citromtortám receptjét a nyári melegben igazán hűsítő habos és krémes! Remélem az is elnyeri majd kedvét!

szekszárdi bernadett
Sz.Betty / szekszárdi bernadett Sat, 2012-04-21 09:50

Kedves Babybandita!
Kisfiam szülinapjára néztem ki ezt a receptet, jönnek a kis barátai, és mi is szeretjük a habos könnyű finomságokat. Remélem sikerűlni fog :)
Majd megírom hogy sikerűlt.
Üdv. Sz. Bernadett

babybandita
Babybandita / babybandita Sat, 2012-04-21 13:49

kedves Bernadett!

Remélem sikerül, nagyon kis könnyű és krémes torta, nekem a testvérem imádta :)
sok sikert :)

373
tojás 6 db
rétesliszt 6 evőkanál
porcukor 6 csapott ek
szódabikarbóna 1 késhegynyi
cukrozatlan kakaópor 1 dkg
habtejszín 500 ml
étcsokoládé 10 dkg
csokoládé 5 dkg
porcukor 7 dkg
meggy 20 dkg
tejcsokoládé 100 g
étcsokoládé 50 g