Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínkrémes narancszselatinnal

Tejszínkrémes narancszselatinnal
Tejszínkrémes narancszselatinnal
63 perc / előkészület: 30 perc főzés: 3 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű és finom.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Krém

Bevonat

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Margarint a cukorral, a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a csokoládét, a mandulát, a konyakot, a rumot és a sütőport, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tésztát egy 26 cm átmérőjű, papírral bélelt tortaformába simítjuk, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A formából kivéve rácson kihűtjük.

Krém

  1. A krémhez a tejfölt elkeverjük az italporral. A zselatint a tasakon leírtak szerint elkészítjük, és belekeverjük a tejfölbe. Amint a krém dermedni kezd, beleforgatjuk a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt.

Bevonat

  1. A tésztát visszatesszük a tortakarikába, és rásimítjuk a masszát. A csomagoláson lévő utasítás szerint a narancslével elkészítjük a tortazselét. Hagyjuk kihűlni, és a torta tetejére kenjük. Hűtőben hagyjuk dermedni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 698
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

kirzsuzs

Mióta szakács: 2013.11.19.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejszínes-narancsos, tejfölös torta, habos torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

459
margarin 8 dkg
cukor 8 dkg
rumaroma 5 ml
tojás 5 db
vaníliás cukor 1 csomag
csokoládéforgács 10 dkg
mandula 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
konyak 1 ek
tejföl 150 g
gyümölcsízű italpor 1 tasak
lapzselatin 5 db
habtejszín 600 g
habfixáló 2 csomag
narancslé 5 dl
tortazselé 2 csomag